на часі

Реабілітація відпочинком

Рекреаційний центр сімейного типу з відновлення здоров’я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями “Берег надії” вперше після обсервації прийняв на реабілітацію містян. Під час першого заїзду оздоровиться 45 сімей учасників російсько-української війни.
За словами радника Хмельницького міського голови з питань АТО Ігоря Олійника, цього року в центрі планували оздоровити вдвічі більше атовців, ніж торік, однак карантинні заходи все змінили.
“Планувалося дуже багато заїздів, окремо для дітей учасників АТО, окремо самих учасників АТО, але з карантином весь графік зламався. Тому перший заїзд розпочався лише 2 липня і триватиме 14 днів”, — каже Ігор Олійник.
“Якщо карантинні заходи скасують, — додає директор РЦ Андрій Гулько, — то буквально наступного дня заклад готовий забезпечити відпочинок та реабілітацію водночас майже сотні людей. Адже наш заклад побільшав. Торік за рішенням міськвиконкому частину приміщень центру передав департамент освіти і науки міськради і новий корпус після капремонту готовий для прийому відпочивальників. У повній готовності й перший корпус”.
Нині кожна кімната закладу облаштована новими меблями і телевізором. До речі, торік центр поповнився ще 26 плазмовими телевізорами, новим посудом, прасками та пилосмоками, а для активного відпочинку дітей і дорослих закупили обладнання для військово-спортивної гри лазертаг. Подбали і про благоустрій прилеглої території.
“Тут, окрім комфортних умов, сама природа — це вже реабілітація, — каже ветеран АТО Геннадій Герасименко, який відпочиває в “Березі надії” з дружиною та дітьми. — Річка, ліс, ягоди, риби, грибна юшка, зварена на багатті, — просто клас! А якщо з тобою поруч ще й твоя родина, то кращого й бажати не потрібно”.
Про цікавий відпочинок дбають спеціалісти центру. І хоч цього року через карантинні обмеження немає екскурсій, їх замінили іншими розвагами — квестами, конкурсами, дискотеками, різноманітними змаганнями та вікторинами.
У цілому на відпочинок та реабілітацію однієї людини з бюджету міста виділяється 350 гривень у день. Тут триразове харчування та полуденок.
Нагадаємо на початку цього року будівлю соціального закладу утеплили й відремонтували покрівлю, замінивши все перекриття приміщення. На території рекреаційного центру облаштували пандус, який забезпечує безперешкодний доступ людей на візках до стадіону та ігрових майданчиків центру. Також побудований майданчик для занять ігровими видами спорту. Кошти виділено з бюджету міста Хмельницького.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *