Точка зору

Захмарні гроші задарма

Лизоблюд, пристосуванець і навіть альфонс. Так відгукуються про екс-журналіста Сергія Лещенка його колишні колеги, і мають рацію. Адже завдяки пасквілям, написаних на замовлення олігархів, його ім’я часто фігурувало в заголовках майже всіх друкованих видань, зробивши його гучним “борцем” з корупцією, і таким слизьким шляхомa він зайшов до парламенту в 2016-му. Під брендом антикорупціонера Лещенко намагався здобути мандат нардепа і на позачергових виборах до ВР торік, але не судилося. Активно співпрацюючи зі штабом “Слуги народу”, він у парламент так і не потрапив. Але, як кажуть, колишніх нардепів не буває. Ні, він не повернувся до свого старого ремесла в рідну “Українську правду”, звідки п’ять років тому потрапив до списків політсили Петра Порошенка, а знайшов собі ще тепліше місцечко, де платять захмарні гроші, причому майже задарма. Звісно, рахувати чужі статки, не зовсім коректно, але коли ці гроші цуплять з нашої кишені, то, мабуть, варто. Адже працює нині Лещенко в державній структурі членом спостережної ради акціонерного товариства “Укрзалізниця”. Місячна зарплата члена цієї незрозумілої інституції складає майже 600 тисяч гривень на місяць. Стільки ж грошей сумарно отримують майже 128 лікарів-початківців. Причому не так давно з високих трибун сам Сергій Лещенко критикував чиновників з захмарними зарплатами, вже тоді будучи на підкормі олігарха Пінчука, який власне й допоміг екснардепу влаштуватись на злачне місце, звісно, не без допомоги зе-влади.
Втім, знаючи Лещенка, легко здогадатись, за що йому випала така честь. Але тут варто зробити ремарку: зе-влада призначає на посаду у відомство, яке шкутильгає на обидві ноги, людину, яка розбирається в транспортній галузі, як коза в апельсинах, а потім, виправдовуючись, президент слізно заявляє про брак кадрів! Політична корупція? Вона. Причому в класичному вигляді. Але повернемось до грошей, бо вони ж таки наші. Так ось, дохід члена наглядової ради “Укрзалізниці” Сєргія Лещенка за останні чотири місяці склав понад 1,4 млн грн. Так, це не описка, залізниці зі зношеними потягами, брудом і смородом, яка вже на межі банкрутства! Що зробив цей трутень, аби отримувати таку зарплату, навіть вкрай рідко відвідуючи свою роботу?
Абсолютно нічого та ще й, окрім зарплати, отримав у квітні в якості гонорару 323 011 грн від американської компанії з управління інвестиціями Eaton Vance Corp. Ця компанія, яка в декларації Лещенка вказана як його роботодавець, займається інвестиційними продуктами і послугами з управління капіталом, а також створення, маркетингу та управління інвестиційними фондами.
Втім таких трутнів, які присмокталися до державного бюджету, хоч греблю гати. Ну, а як же боротьба з корупцією, як же ота справедливість, щоб учитель жив як президент? Схоже, саме через таких некомпетентних лещенків, пригрітих біля державного корита зе-владою, нині бракує грошей на пенсії, саме тому рівень мінімальної зарплати в Україні складає всього 179 євро, тоді як у Польщі 611 євро, у Литві — 607 євро, не кажучи вже про країни так званої третьої групи з високим рівнем мінімальної зарплати, як-от Франція — 1539 євро.
Втім нашу владу такий розклад цілком влаштовує і підтвердженням цьому є слова прем’єр-міністра Шмигаля, який сказав, що в сім’ях повинні заробляти щонайменше двоє осіб, тоді вистачатиме на їжу. Чим і сповна довів ставлення влади до свого народу.
Нагадаємо, “Укрзалізниця” закупила неякісних запчастин на 100 млн грн, що створило загрозу стабільному функціонуванню залізничних перевезень. На структурних підрозділах УЗ та комерційних структурах тривають обшуки. Про це повідомляє пресслужба СБУ. Також СБУ заявляє, що скорочення належного фінансування першочергових потреб “Укрзалізниці” пов’язане й зі значним збільшенням фонду зарплати, який з 2016 року зріс із 22,3 до 44 млрд грн. За даними СБУ, в першу чергу це стосувалося керівників вищої та середньої ланки — спостережної ради, правління, керівників департаментів, регіональних філій. Члени наглядової ради УЗ за період 2018-2019 років отримали грошові виплати і премії майже на 50 млн грн за нібито поліпшення фінансово-економічних показників товариства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *