Добрі справи

Благодійний вантаж

Нещодавно хмельницькі медичні заклади отримали гуманітарну допомогу від шведської “Армії спасіння” — міжнародного благодійного руху Християнської церкви.

До лікарень прибули функціональні ліжка, підйомники для пацієнтів, вертикальні затори, милиці тощо. Весь благодійний вантаж уже був у користуванні, проте добре зберігся і придатний до експлуатації.
За отримання, зберігання та передачу медичного імпорту в Хмельницькому відповідає Християнська церква “Зоря життя”.
“Через карантин гуманітарний вантаж розмитнювали з січня. Не бралися скрупульозно його оцінювати, проте лише одне функціональне ліжко коштує 25-40 тисяч гривень. А таких прибуло до 20. Звісно, вся гуманітарна техніка для людей з обмеженими можливостями досить коштовна. Деякі екземпляри можуть вартувати тисячу-дві доларів. Думаю, весь благодійний вантаж коштує приблизно 20 тисяч доларів США”, — зазначає пастор Християнської церкви “Зоря життя” Ростислав Кудін.
Першими отримали допомогу міська дитяча лікарня та медичний центр паліативної і хоспісної допомоги.
Щодо останнього, нині він у процесі реорганізації, адже незабаром як окреме відділення функціонуватиме при міській лікарні. З благодійної пожертви хоспісу дісталися функціональні ліжка, підйомники для хворих, вертикальні затори, каталки… — усе необхідне для догляду за маломобільними пацієнтами.
Міська дитяча лікарня отримала з великого переліку благодійного вантажу 19 найменувань обладнання. Серед решти — лікарняні ліжка, електричні інвалідні візки, стілець для людей з обмеженими можливостями, матраци тощо. Працівники медзакладу схвалили після спеціального огляду обладнання. Кажуть, дуже вдячні всім, хто турбується про дитячі медичні заклади міста.
За словами Ростислава Кудіна, благодійну допомогу отримають і будинки пристарілих та інші медичні заклади міста.
“Цьогоріч при оновленні ресурсу міських лікарень зважали на пандемію COVID-19. Найбільше меблів, матраців, білизни закупили в інфекційну лікарню. Обладнання замовляли також першочергово для потреб хворих на коронавірус. Зокрема, апарати ШВЛ, пульсоксиметри, інфузійні насоси тощо. Але інші заклади також потребують нового оснащення, тому звертаємося до благодійників”, — пояснює начальник міського управління охорони здоровʼя Борис Ткач.
Благодійну допомогу Хмельницькому шведcька “Армія спасіння” надає місту вже вдруге. Ярослав Кудін каже, що таким чином через добрі справи людей усім допомагає Бог.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *