COVID-19

Спочатку тест!

Минулої п’ятниці обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила закладам охорони здоров’я області проводити планові госпіталізації пацієнтів. Умовою проведення планової госпіталізації є обов’язкове тестування пацієнтів на COVID-19.
“Якщо сімейний лікар або вузькі спеціалісти скеровують хворого на госпіталізацію, то ця процедура передбачає обов’язкове ІФА-тестування. Воно буде здійснене в одній із чотирьох лабораторій, а саме: у поліклініці №4, міському перинатальному центрі, інфекційній та міській лікарнях. Це залежить від закладу госпіталізації. Тести роблять на імуноглобуліни “М”. Якщо результат негативний, пацієнта одразу госпіталізують”, — пояснює Борис Ткач.
Наразі черг на госпіталізацію немає. Щоправда, обмежена госпіталіція у гастрологічне та ревматологічне відділення, які визначені резервними для лікування COVID-19. Така ж процедура проходження тестів і перед плановими операціями. Вони дозволені ще з 5 травня, однак знадобилося кілька тижнів, аби налагодити тестування і відрегулювати процес.
У медичних закладах Хмельницького планові операції проводять уже третій тиждень. За словами медичного директора КП “Хмельницька міська лікарня” Михайла Соболя, процес наразі відлагоджено, працюють усі операційні. Лише в травматологічному відділенні роблять по 8-9 оперативних втручань у день.
До речі, охочі можуть пройти платне ІФА-тестування. Це буде коштувати їм приблизно 200 гривень.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *