Місто і влада

Раніше було занедбане пустирище

Міська влада обіцяє завершити будівництво магістральної дороги у серпні цього року.
Вулицю Січових стрільців почали будувати у мікрорайоні Озерна з нуля ще у 2017 році. Розчищалися чагарники, осушувалася і рівнялася площа, будувалися всі необхідні мережі. І вже у квітні 2019-го на новій вулиці дорожники почали стелити перший шар асфальтобетону (на той момент було освоєно 13 мільйонів гривень). Загальна кошторисна вартість робіт складає 32 мільйони гривень. Роботи виконує ПрАТ “Хмельницьке ШБУ №56”.
За технологією, передбачено три шари дорожнього покриття. Перший безшовний — 10 см, другий і третій шари — по 6 та 5 см відповідно. При укладанні дороги використовується метод укріплення цементом. До речі, подібна технологія в нашому місті застосовується вперше. Тим часом вона звична для будівництва доріг у Європі, зокрема автобанів. Згідно з проєктними розрахунками гарантія роботи нової дороги складатиме 13 років.
У квітні на новій дорозі стелили перший шар асфальту. І ось тепер вкладають другий шар асфальтобетону.
За попередніми даними дорогу мали здавати у травні. Однак карантин змінив плани і тепер фінішуватимуть у серпні.
Протяжність нової дороги — 800 метрів. Вулиця Січових стрільців з’єднає Озерну зі Старокостянтинівським шосе і розвантажить транспортні потоки на вулиці Панаса Мирного та Старокостянтинівському шосе.
Це — нова сучасна дорога з чотирма смугами руху (кожна смуга шириною по 3,75 м), двостороннім тротуаром, зеленою зоною та зовнішнім освітленням.
Як інформують в управлінні капітального будівництва департаменту архітектури містобудування та земельних ресурсів, на сьогодні, окрім укладання середнього шару асфальтобетонного покриття, активно ведуться й інші роботи. Так, облаштовано тротуар, металеве огородження бар’єрного типу, уже змонтовані опори зовнішнього освітлення з кабельними мережами, світлофорні об’єкти.
За словами начальника управління Тетяни Поліщук, станом на 1 січня на спорудженні об’єкта освоєно 17 мільйонів 369 тисяч гривень. А на 2020-й виділено бюджетні асигнування у сумі вісім мільйонів гривень.
…Вулиця Січових стрільців починається із широкого перехрестя на Озерній, де зусібіч — кав’ярні, магазини, торговий центр. Тут завжди людно. Звичне життя сучасного міста, зручності якому додасть і нова дорога. А нам — задоволення, бо всі ми прагнемо комфорту.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *