Офіційно

Нотатки з сесії

17 червня відбулося засідання 42-ї сесії Хмельницької міської ради, на якому депутати розглянули понад 100 питань.
Розпочали сесію з актуального нині питання державної мови. Депутати міської ради прийняли Звернення до президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради щодо припинення нападків на основи української нації та державності.
Одним із головних було й питання уточнення бюджету на 2020 рік. “Планували розглядати зміни в першій половині квітня і мали амбітні плани, бо перевиконували бюджет за перший квартал, хотіли довиділити понад 100 мільйонів гривень на будівництво, ремонти тощо. На жаль, коронавірус вніс свої корективи. Тому зменшуємо дохідну (мінус 108,3 млн грн) та, як наслідок, — видаткову частини”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
“6,8 мільйона гривень плануємо зекономити на утриманні міської ради, зменшенні доплат та премій, зарплат, обслуговування службовим транспортом… Маємо також хорошу економію бюджетних кеоштів від уже проведених тендерних закупівель (8,7 млн грн)”, — наголосив міський голова.
Також на сесії затверджено рішення про виділення земельних ділянок для семи нових скверів у різних мікрорайонах міста, що унеможливить там будь-яке будівництво. Під додаткову охорону потрапляють й архітектурні пам’ятки місцевого значення.
Одноголосно депутати прийняли рішення про приєднання міського Центру паліативної допомоги до міської лікарні. Те, що міський хоспіс вже не буде окремою комунальною структурою, дасть змогу заощадити кошти на його адмінперсоналі. Але всі медичні послуги, які він надавав досі, надаватимуться в міській лікарні.
Детальніше про сесію міської ради — у наступному номері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *