Від слова до діла

Зона комфорту — і на Озерній

Біля озера не хоче відпочивати хіба що лінивий. А більшість мешканців мікрорайону Озерна в теплу пору року із задоволенням прогулюються над водним плесом, засмагають, влаштовують пікніки. Однак цей “дикий” відпочинок здебільшого завдає шкоди довкіллю, адже практично ніхто з відпочивальників не прибирає після себе. Залишаються на березі пакети, пластикові й скляні пляшки, інший непотріб. Знали б ви, скільки сміття було витягнуто минулої осені з води, коли очищали береги озера! Навіть шини автомобільні витягували!
Очищення розпочали в жовтні минулого року відповідно до проєкту про створення зони відпочинку. Тоді ж почали споруджувати пішохідну доріжку навколо озера — проклали на один кілометр.
За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Василя Новачка, створення комфортної зони відпочинку давно необхідне в мікрорайоні Озерна. Адже і дикий пляж, і ліс поруч не облаштовані для відпочинку. Натомість дітей та молоді на Озерній — більшість, а відпочивати їм ніде.
За словами головного комунальника міста, для реалізації цього проєкту потрібно майже шість мільйонів гривень. 700 тисяч використали торік. “Цього року в бюджеті є два мільйони. За ці кошти плануємо повністю завершити облаштування пішохідних доріжок. Їх загальна площа — майже чотири тисячі квадратних метрів. Доріжки будуть іти вздовж озера паралельно вулиць Озерної, Бандери і Залізняка. З боку вулиці Панаса Мирного будуть облаштовані заїзд для автомобілів і паркувальний майданчик”, — каже Василь Новачок.
Роботи виконує підрядна організація “Архітектоніка”. Нині вони в активній стадії. Певне затишшя було, коли ішли проливні дощі”.
Мешканці Озерної задоволені створенням комфортних умов для відпочинку. Вероніка, молода мама, каже, що на новій доріжці зручно гуляти з візочком. І приємно, бо, по-перше, гарно, по-друге, не боїшся раптово втрапити ногою у підступну ямку, яких донедавна тут було багато. А пенсіонерка Валентина Сторожук розповідає: “Гуляю тут щодня зі своїм п’ятирічним онуком. Дуже гарно роблять, з нетерпінням чекаємо, коли роботи вже повністю завершаться. Ще дуже хотілося б, аби лавочки поставили, щоб ми могли відпочивати”.
До речі, саме лавок тут мають поставити майже 60 штук. Буде проведено сучасне освітлення — 700 ліхтарів освітлюватимуть оновлену зону відпочинку. Тому і ввечері тут буде затишно й безпечно.
Загалом для завершення облаштування території потрібно ще майже три мільйони гривень. Саме від наявності фінансування залежатиме фінальний термін будівельних робіт. Попри всі негаразди, і карантинні в тому числі, сподіваємося, що незабаром місто матиме ще одну комфортну зону відпочинку.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *