Подія

Екобусу два роки

Два роки тому в Хмельницькому на перший маршрут вийшов Екобус. У його салоні замість крісел для пасажирів — лише спеціальні контейнери для токсичних відходів. Тоді, аби містяни знали, що саме можна принести до пересувного пункту, роздавали спеціальні листівки. До роз’яснювальної роботи долучались волонтери.
Тепер і дорослі, і навіть діти добре знають графік роботи Екобуса, адже він має локації не лише в кожному мікрорайоні міста, а й навідується у дитсадки та школи. Так само всі обізнані, які саме побутові відходи можна принести на утилізацію: батарейки та акумулятори, електричне обладнання, прострочені медикаменти, термометри та ртутновмісні матеріали, тара від миючих засобів, фарб, клеїв, лаків. Все це приймається у будь-якому вигляді. Лише термометри та енергоощадні лампи мають бути небиті і загорнуті в папір. Окрім цього, тут можна позбутися старих телевізорів, мобільних телефонів.
За два роки хмельничани здали 5519 кг батарейок, 1118,5 кг медикаментів, 27457 люмінесцентних ламп, 2182 термометри. Таку інформацію оприлюднив Офіс “Розумне довкілля. Хмельницький” і наголосив, що Екобус — саме той проєкт, який з часом лише набирає обертів!
“Зараз ми співпрацюємо з надійними організаціями. Маємо позитивну динаміку, все більше людей приносить небезпечні відходи на утилізацію. Ведемо активну просвітницьку кампанію. Бачили б ви, як тішаться діти у садочках, коли до них приїздить Екобус! А цього року ми додали ще вісім нових локацій. З червня небезпечні відходи збиратимуть ще й у двох приміських селах — Олешині та Іванківцях. Як полюбляє казати міський голова Олександр Симчишин: “Працюємо далі”, — повідомляється на сторінці офісу “Розумне довкілля. Хмельницький” у Facеbook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *