Акцент

Допомога з Китаю

20 тисяч сертифікованих медичних масок та 500 медичних комбінезонів — таку гуманітарну допомогу отримав Хмельницький від китайського міста-побратима Шицзячжуан.

Ще в березні, коли в Україні з’явився перший хворий на коронавірус, а в Китаї епідемія йшла вже на спад, міська влада сконтактувала з муніципалітетом міста-побратима Шицзячжуан, щоб налагодити співпрацю в протидії COVID-19.
“Перше, що ми отримали, — інформаційну допомогу. Місто-побратим ділилося з нами досвідом, як протидіяти епідемії, як налагоджували необхідні процеси — дезінфекцію тощо. Тоді ж домовилися і про допомогу засобами захисту. На той час в Україні вони були дефіцитними і купити їх не було можливості. Але отримати допомогу ми змогли тільки тепер. В Китаї для цього потрібно отримати низку погоджень”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
І хоча зараз в медзакладах міста дефіциту засобів захисту немає, зайвою гуманітарна допомоги не буде. Відтак її вже розподілили між міськими лікувальними установами: крім масок, міська лікарня, дитяча, перинатальний центр отримають 50 захисних комбінезонів, вдвічі більше комбінезонів отримає лікувально-діагностичний центр, а інфекційна лікарня — 250 штук. А ще п’ять тисяч масок з цього вантажу отримають садочки міста.
Для інформації:
Станом на 11 червня місто має понад 84 тисячі масок, 12 377 респіраторів, більше 150 тисяч пар рукавичок, 5039 комбінезонів, 1436 костюмів, 2370 медичних халатів, 3443 стерильні одноразові халати, 318 пар захисного взуття, 17809 пар бахіл, 2864 засоби для захисту очей та обличчя, 27 751 шапочку, забезпечені також і деззасобами. Разом з тим на випадок погіршення ситуації місто має постійний місячний запас засобів захисту.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *