Новини

Воістину квітковий рай!

Клумби у парках і скверах, клумби-вази на опорах веселково виграють на сонці, милують око.
Усю весну, хоч вона і карантинна, працівники КП по зеленому будівництву і благоустрою міста працювали над тим, щоб клумби розквітали вчасно і прикрашали рідний Хмельницький.
За словами начальника дільниці озеленення Надії Губіцької, цьогоріч висаджено 225 різновидів декоративних квітів — сальвії, петунії, агератуму… На кожному квітнику — свій візерунок, “витканий” з любов’ю. Працівниці підприємства дуже просять хмельничан бережно ставитися до квітучих рослин, батьків — вчити своїх дітей, аби не ламали і не топтали квіти.
Нині зеленбудівці займаються вертикальним озелененням міста: висаджують квіти у великі вази-клумби на опорах. Квітують клумби в усіх парках і скверах міста. Щоправда, в парку ім М.Чекмана цьогоріч, у зв’язку з карантином, їх висаджено удвічі менше, ніж торік (13 тисяч саджанців на 185 тисяч гривень), однак цвітуть клумби не менш гарно. Бегонія, петунія, лаванда, колеуси утворили справжні різнобарвні килими…
У серпні, каже ландшафтний дизайнер КП “Парки і сквери м. Хмельницького” Ірина Новачок, будуть висаджувати осінні квіти на клумбах. Торік була висаджена хризантема. Цьогоріч з вибором квітів ще визначаються.
Нарешті розпогодилося. Встановилася тепла погода, отож є нагода насолодитися квітучим різнобарв’ям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *