Кримінал

Взяв касу, пригрозив ножем і накивав п’ятами

У Хмельницькому на вул. Чорновола 30-річний чоловік пограбував магазин.
За 10 хвилин до закриття крамниці 45-річна продавчиня, підрахувавши касу, почала збиратися додому. І тут на порозі з’явився покупець. Чоловік не викликав у жінки жодних підозр, адже дуже часто в останню хвилину хтось обов’язково має зайти до магазину, бо щось забув купити. Останній відвідувач теж одразу направився до холодильної камери, взяв вареники і підійшов до каси. Потім несподівано забіг за прилавок, відштовхнув продавчиню і забрав з каси всі гроші. Коли жінка намагалась його зупинити, вхопивши за руку, він вийняв з кишені ножа і пригрозив їй. Щойно злодій покинув магазин, продавчиня викликала поліцію.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські опрацювали відео з камер спостереження, склали орієнтування і менше, ніж за добу, розшукали і затримали зловмисника. Ніж і викрадені шість тисяч гривень з каси магазину вилучили.
30-річному зловмиснику вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

__ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __ __

Бандити підуть
під суд

У лютому цього року поліцейські припинили діяльність злочинної організації, яка діяла на території м. Хмельницького. Організатором злочинної організації був 51-річний хмельничанин. Він працював менеджером філії всеукраїнської благодійної організації, яка тривалий час діяла при наркологічному диспансері і мала займатись боротьбою з ін’єктивним вживанням наркотиків і подальшій реабілітації наркозалежних. Натомість “псевдоблагодійник” і його спільники перебували в наркотичній залежності та вживали наркотики шляхом ін’єкцій. Крім цього, організувавши злочинну групу з шести осіб, відбирали у наркозалежних призначений їм препарат метадон, а потім продавали його ув’язненим.
Під час досудового розслідування працівники поліції задокументували значну кількість фактів вимагання та продажу наркотиків, а також постачання метадону в’язням виправної колонії. Обвинувальний акт щодо членів злочинної організації направлено в Хмельницький міськрайонний суд. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *