анонс

“Космічна” виставка Емми Андієвської

Емма Андієвська — відома письменниця та художниця. З 1943 року живе у Берліні. Виставки її картин проходили в США, Канаді, Франції, Німеччині, Австралії, Бразилії, Ізраїлі, Україні та Швейцарії. Працює мисткиня в стилях сюрреалізму та герметизму; не отримувала спеціальної художньої освіти, малює переважно акриловими фарбами. Специфічним художнім прийомом Андієвської є повторне накладання фарби на полотна — до 25 разів. Таким чином вона створює стереоскопічний ефект рухомих фарб, помітний, коли дивитися на картини під різними кутами зору.
Виставка картин Емми Андієвської відбудеться і в Хмельницькому художньому музеї. Для поціновувачів українського сучасного мистецтва музейники представлять живописні твори художниці в рамках виставки “Космос”, яка є частиною арт-проєкту національного масштабу “Дифузія”.
Мистецький проєкт “Дифузія”, ініційований музеєм сучасного українського мистецтва Корсаків, приурочений до 30-річчя незалежності України і має на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації.
Виставка відкрилася 4 червня, проте відвідати її можливо за попереднім записом за телефоном 067-927-03-88.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *