Доброчинність

Заради дитячої усмішки

Марафон добрих справ до Дня захисту дітей організував БФ “Карітас”. Цього року він пройшов під гаслом “Діти мають право на щастя”.

До Міжнародного дня захисту дітей подарунки від обласного благодійного фонду “Карітас” отримали 32 дитини з десяти малозабезпечених та багатодітних сімей міста. До акції долучилися благодійники — місцеві підприємства та небайдужі хмельничани.
Як стверджує організаторка — психолог проєкту “Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні” Дарія Іванішина, фахівці благодійного фонду “Карітас” давно знайомі з цими дітьми, яким від 3 до 18 років. Знають їхні інтереси, потреби та захоплення. Від цього й відштовхувалися, обираючи подарунки. Серед сюрпризів до свята — іграшки, канцелярія, продуктові набори, солодощі, одяг тощо.
“Організація, де працюю, разом з міською службою таксі звернулися до “Карітасу” з пропозицією ощасливити обділених дітей подарунками до їхнього свята. Разом знайшли спосіб, як дістатися до кожної домівки. Бачити щасливі очі малечі, їхню усмішку — найбільше щастя!” — каже благодійник Сергій Яцишен.
Представники фонду та благодійники підкріпили подарунки побажаннями дітям великих досягнень у житті та віри в себе.
“Сюрпризів від фонду “Карітас” дуже чекали, особливо сподівалася на іграшки (свої вже давно переросла). Усіх дітей вітаю зі святом, бажаю, щоб вони були здорові й під опікою турботливих дорослих”, — каже однинадцятирічна Карина Волкова.
“Для своїх юних підопічних також підготували свято онлайн. Діти брали участь у веселих конкурсах, флешмобах. Заходів було стільки багато, що провести їх за один день у режимі онлайн складно. Тому свято дитинства триватиме до 10 червня включно. Впродовж карантину для них готувалися й уроки про права і обов’язки дітей та на інші теми. Намагаємось зробити дозвілля дітей цікавим та корисним”, — розповідає соціальний працівник проєкту Вікторія Бондарчук.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *