Соціум

Вік творчості не завада

У виставковій залі Хмельницької міської ради експонуються роботи студентів “Університету третього віку”.

Багато хто з нас, маючи хист до малювання, так і не став художником. У когось бракувало коштів на навчання, в когось виникли інші перешкоди. Втім, як кажуть, вчитись ніколи не пізно.
Принаймні в Хмельницькому, де з ініціативи міського голови Олександра Симчишина було створено “Університет третього віку” для пенсіонерів. Заклад почав приймати на безкоштовне навчання студентів поважного віку в 2017 році. Працює він на базі Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування.
Втім “Університет третього віку” — це не вищий навчальний заклад у традиційному розумінні. У ньому не видають студентські квитки та не складають вступних іспитів, успішність також не перевіряється. Це навчальний заклад для людей пенсійного віку та із інвалідністю, що об’єднує їх у групи за інтересами і дає можливість опанувати нові вміння та отримати нові знання — вивчити іноземні мови, історію, здобути навички володіння комп’ютером, займатися в хорі і, звичайно ж, вчитися писати картини.
Саме семеро студентів факультету “Малювання” й вирішили поділитися своєю творчістю. Для них — це перша в їхньому житті персональна виставка. Картини насправді особливі і зворушливі, бо дуже щирі. Працюють художниці у техніці академічного малюнка, пишуть з натури, пробують й інші техніки — акварель, гуаш і навіть доповнюють живописні картини елементами декору. За словами жінок, саме навчання в “Університеті третього віку” додає їм наснаги до життя та дарує бажання творити і ділитися красою з оточенням.
Наразі слухачами курсу можуть бути жінки від 55 років, чоловіки від 60 років. Загалом у 2019 році в “Університеті” працювало 19 факультетів (58 груп).

Катерина Романова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *