Від слова до діла

Великий ремонт

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини №3, що в Гречанах, — найбільша у Хмельницькому. Декларації тут підписали понад 26 тисяч пацієнтів.
Нині в амбулаторії триває великий — капітальний і поточний — ремонт.
З міського бюджету на нього виділено майже два мільйони гривень.
Уже утеплили фасад, облаштовано вбиральню для людей з обмеженими фізичними можливостями та сучасний пандус, який дозволить маломобільним групам населення, зокрема матусям із візочками та людям на інвалідних візках, потрапляти без зайвого допомоги в приміщення амбулаторії.
Особливої реконструкції зазнає педіатричне відділення. Незмінними будуть хіба стіни з казковими малюнками. Тож нині тут повністю оновлюють систему опалення, шпаклюють стіни, замінюють двері, словом, триває ремонт. А почали його з підвального приміщення, і тепер медики спокійні, що ніяких затоплень не буде. Уже відремонтовано шість кабінетів (три — сімейних лікарів і три — педіатрів). Облаштовано кімнату матері та дитини. Меблі будуть нові. Їх придбали на суму 100 тисяч гривень. Робочі місця лікарів та медичних сестер забезпечено комп’ютерною технікою. Територію перед амбулаторією та сходи вимостили тротуарною плиткою.
Відвідувачі амбулаторії не приховують радості, що їхній медичний заклад істотно оновлено. Пенсіонерка Анастасія Ковальчук ділиться, що набагато приємніше приходити до комфортної амбулаторії, і лікарі працюватимуть у кращих умовах. Що дуже важливо, кров на аналізи можна здати на місці й тут же отримати якісний результат. Адже для амбулаторії закупили аналізатори крові й сечі. Можна тепер визначати і рівень холестерину в крові. Всі аналізи проводяться безоплатно.
Мешканці Гречан, батьки дітей, які вже виросли, пам’ятають ще період, коли доводилося збирати кошти на ремонт педіатричного відділення. Старша медсестра амбулаторії Наталя Гнаповська каже, що за благодійні внески людей навіть вдалося встановити кілька металопластикових вікон. Зараз усе інакше.
Сімейна амбулаторія №3 належить до Центру ПСМД №2. Усього в Центрі 13 амбулаторій, у яких обслуговуються понад 150 тисяч хмельничан.
Директор комунального підприємства “Хмельницький центр ПМСД №2” Людмила Головко каже, що нині міська влада працює над тим, щоб усі амбулаторії мали належний вигляд, були добре оснащеними, з комфортними умовами для роботи медиків: “Взагалі ремонти нині тривають у шести амбулаторіях. Зиму ми повинні зустріти у теплих кабінетах.
Ремонт в амбулаторії №3 — комплексний. Тут доводять до ладу і кабінети лікарів, і приміщення для очікування пацієнтів. До серпня плануємо все завершити. Триває ремонт у двох сімейних амбулаторіях №№6 та 7, які розташовані у поліклініці №2. Паралельно відновлюємо фасад амбулаторії №8, що на вул. Зарічанській, 30.
Головне, щоб медики працювали у гідних умовах. І щоб хворі, прийшовши на прийом, теж могли очікувати своєї черги комфортно. Хороший настрій тільки сприятиме швидшому одужанню”.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *