Місто і влада

У “Берег надії” на відпочинок

У рекреаційному центрі сімейного типу з відновлення здоров’я дітей-інвалідів та інших груп населення з обмеженими можливостями “Берег надії”, що в мальовничому куточку Подільського краю — селі Головчинці Летичівського району, готуються до прийому відпочивальників. Упродовж сезону тут відпочивають і відновлюють здоров’я учасники АТО/ООС та їхні сім’ї, діти зі Сходу, зокрема з порідненого міста Старобільська, що на Луганщині, люди з інвалідністю та переселенці.
Будівлю соціального закладу утеплюють, готуються до ремонту покрівлі. Після завершення ремонту в закладі Хмельницької міської ради зможуть безплатно відпочивати ще 55 містян. Наразі центр оздоровлення розрахований на 24 особи.
“Минулого року частину приміщення відповідно до рішення міськвиконкому нам передав департамент освіти і науки міської ради. У новому корпусі відремонтували систему опалення. На ці роботи з міського бюджету виділено понад один мільйон гривень. Завершується утеплення фасаду приміщення та розпочинаються роботи з утеплення покриття та заміни перекриття усього приміщення центру. Загальна вартість капремонтів складає 2,8 мільйона гривень, — розповідає директор РЦ “Берег надії” Андрій Гулько. — У 2020 році придбано та встановлено 32 міжкімнатних дверей у новому приміщенні центру, поклеєно шпалери в кімнатах. Також ми зробили косметичний ремонт, перефарбували стіни коридорів та кімнат у старому корпусі. Придбали 26 плазмових телевізорів. Нині кожна кімната закладу облаштована новими меблями і телевізором. А ще оновлено посуд, закуплено пилосмоки і праски. Для активного відпочинку дітей і дорослих закуплено обладнання для військово-спортивної гри Лазертаг.
Подбали і про благоустрій прилеглої території: висадили троянди, іриси, лілії, посіяли чорнобривці, лаванду, багаторічні гвоздики, посадили 30 яблунь.
Нагадаємо, минулого року на території рекреаційного центру облаштовано пандус, який забезпечує безперешкодний доступ людей на візках до стадіону та ігрових майданчиків центру. Побудовано майданчик для занять ігровими видами спорту. Кошти виділено з бюджету міста Хмельницького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *