Від слова до діла

Весна і на Басейному

Мешканці мікрорайону Дубове неодноразово зверталися не до одного мера, які очолювали місто раніше, щоб звернули увагу на їхній забутий усіма проїзд Басейний. І лише декілька років тому на їхню вулицю, як кажуть, прийшло свято. За програмою співфінансування тут проклали нову каналізацію. А цього року дочекалися й капітального ремонту. Вуличка розташована у приватному секторі і справді невеличка, протяжністю усього 700 метрів, але ж, як співається в пісні, є вулиці центральні, з вітринами дзеркальними, а наймиліша та, на якій живеш. Тому для мешканців проїзду капремонт Басейного став справжньою подією, адже його провели вперше за 25 років. Як розповів начальник управління ЖКГ міської ради Василь Новачок: “Ремонтні роботи підрядник “Гранддорбуд” розпочав наприкінці квітня. Нині вже завершується облаштування бордюрів на новому дорожньому покритті. Обладнано асфальтобетонне покриття шириною чотири метри, зроблені щебеневі узбіччя. Загалом облаштовано 700 квадратних метрів покриття, на що витрачено 800 тисяч гривень. Усі роботи виконали за місяць”.
Наразі в місті продовжують ремонтуватися й будуватися дороги. Як зазначив недавно міський голова Олександр Симчишин, чи не найважче нині — “зберігати баланс між вирішенням оперативних завдань, пов’язаних з боротьбою з COVID-19, та реалізацією планів стратегічних, давно запланованих… Так, як ми планували, цього року не буде, але налаштовані відпрацювати максимально і змінювати місто щодня, як і раніше!”.
Тепер, повідомляючи про завершення капітального будівництва проїзду Басейного на своїй сторінці Facebook, мер так прокоментував подію: “Відкрили також раніше завершене будівництво провулка Перемоги з виїздом на вулицю Свободи. Також тривають роботи на вулицях Козацькій, Попова, Верейського, у провулку Купріна. Там теж робимо капітальний ремонт. На жаль, кількість доріг, які заплановано капітально відремонтувати цього року, буде трохи меншою”.
Так, буде меншою, але буде, бо влада налаштована працювати максимально.
Ремонти доріг у місті тривають. Розпочався капремонт провулку Купріна та будівництво зливової каналізації (вздовж оптового ринку “Дубове”). Відбувається і поточний ремонт доріг: вулиці Соборної — на ділянці від Вайсера до Прибузької, та вулиці Подільської — від Кам’янецької до Шестакова.
Цьогоріч заплановано поточний ремонт вулиць Шевченка, Проскурівського підпілля, Володимирської, Пилипчука, Купріна, Пілотської, Гальчевського, Молодіжної, Інститутської, Тернопільської, Храновського, Пушкіна, Будівельників, Курчатова, Вокзальної та інших. Загалом разом з ремонтом суцільним методом — це понад 130 об’єктів.
COVID-19 вніс свої корективи у наші плани. Однак сподіваємося, що більшість планів, спрямованих на покращення життя нашого міста, вдасться виконати.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *