Кримінал

Кував залізо, поки гаряче

У Хмельницькому викрили на хабарі заступника генерального директора державного підприємства “Хмельницькстандартметрологія”.
Що не можна купити за гроші — можна купити за великі гроші. Цей народний вислів з точністю до навпаки узяв собі на озброєння заступник генерального директора державного підприємства “Хмельницькстандартметрологія”. Посадовець вирішив продати те, що не продається, але за наявності зацікавленого клієнта продається за великі гроші.
Мова про документ, без якого не можливо запустити виробництво продукції для її подальшої реалізації. Поклавши око на підприємця, якому вкрай швидко було потрібно виготовити необхідну документацію для затвердження технічних умов та видачу сертифіката відповідності на виробництво антисептиків, чиновник вимагав від місцевого підприємця 31 тисячу гривень “винагороди”. Хтозна чи проводили б ми дезінфекцію, рятуючись від коронавірусу, насправді дезінфікуючим розчином, а чи просто якоюсь рідиною, якби правоохоронці не впіймали за руку посадовця, в якій він міцно тримав хабар. За 31 тисячу гривень посадовець мало не продав такого цінного папірця.
Правоохоронці затримали держслужбовця за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці після одержання другої частини хабара у розмірі 16 тисяч гривень.
Наразі триває слідство. В межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення заступнику гендиректора ДП “Хмельницькстандартметрологія” про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *