Актуально

“Герої — серед нас”

Свято звитяжних захисників України, героїв різних епох становлення держави, які ціною власного життя поплатилися за Батьківщину, відзначатимемо 23 травня. Передовсім у День Героя віддаємо честь сучасникам — воїнам АТО, ООС. Вони — стіна, яка відмежовує пекло війни від мирних територій України, їм завдячуємо життям!
З нагоди Дня Героїв міська рада запровадила проєкт “Герої — серед нас”. Його мета — розповісти громаді про тих, хто повернувся з війни на сході країни. Про сімох земляків — військових АТО, ООС у рамках проєкту знімаються відеосюжети й протягом тижня щодня транслюються на телеканалі “Місто”. Ряд відеороликів — своєрідна кіноісторія, присвячена нашим захисникам. Це люди з непростими долями, які на власні очі бачили смерті побратимів, які, тамуючи страх, йшли на свист куль, аби здолати окупантів. Повернувшись додому, вони змінюють наш світогляд, власним прикладом вчать бути готовими до захисту країни.
Як і перший учасник проєкту — розвідник Олексій Хамський. Повернувшись із війни, він став президентом міського центру фізичної культури та спорту “Балу”. Нині головує над тренерами, є їх своєрідним духовним наставником, які навчають хмельницьку молодь вільної боротьби.
“Нинішні події в країні доводять, що вміти професійно захищати себе просто необхідно. Якщо ти навчений самооборони, зможеш захистити і своїх близьких, і Батьківщину. Крім бойової техніки, виховуємо в молоді, дітей патріотичний дух”, — зазначає Олексій Хамський.
Крім того захисник, з військовим званням — сержант, фронтовий командир розвідної бригади, нині є головою міської спілки ветеранів та учасників АТО, ООС “Балу”. Разом з побратимами часто зустрічаються з громадою, молоддю міста, аби власним прикладом навчити патріотизму.
Проєкт “Герої — серед нас” є своєрідним продовженням проєкту міської ради “Я повертаюсь”, який також розповідав про прийдешніх із війни хмельничан.
З нагоди цьогорічного Дня Героїв 23 травня міський голова Олександр Симчишин особисто вручить ключі від квартир двом інвалідам третьої групи, які воювали на сході країни. Вартість житла Руслана Пиварчука повністю оплачена за кошти міського бюджету. А для героя Юрія Куки квартиру міська рада оплатила на 50%.
Також з нагоди свята на парадний мундир 25 наших захисників ляже відзнака міського голови “Воля і мужність”.
“У святкові дні героям та усім українцям бажаю перемоги в російсько-українській війні на умовах, які диктуватиме Україна”, — зичить радник міського голови з питань АТО, ООС Ігор Олійник.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *