Місто і влада

Доцільні зміни

14 травня під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради, під час якого члени виконкому розглянули 34 питання порядку денного.

Вони, зокрема, підтримали перерозподіл коштів, передбачених на придбання автобусів за умовами фінансового лізингу в сумі 4 млн 453 тис. грн на відшкодування Хмельницькому комунальному підприємству “Електротранс” втрат від здійснення перевезень в умовах карантину на відповідну суму.
Також було затверджено порядок відшкодування вартості лікарських засобів для амбулаторної хіміотерапії хворих на гормонозалежний рак за рахунок коштів міського бюджету. Якщо раніше для отримання відшкодування хворий повинен був раз на рік проходити медкомісію, то тепер процедуру спростили і ліки можна отримати відповідно до рецепту лікаря-онколога у мережі комунальних аптек “Віола”. Рецепт можна отримувати в лікаря щомісяця, це дозволить змінювати схему призначень відповідно до перебігу лікування. На 2020 рік в міському бюджету на ці потреби передбачено 1,2 млн грн.
“В межах виділеної суми ми трохи змінюємо формат відшкодування і вважаємо його більш доцільним”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Також члени виконкому надали дозвіл декільком підприємцям на облаштування зупинок для очікування пасажирами громадського транспорту зі встановленням торговельних павільйонів за умови облаштування прилеглої території.
Підтримали присутні на засіданні й електронну петицію щодо встановлення світлофора на зупинці “Вул. Залізняка” (перехрестя вул. Залізняка та вул. Панаса Мирного).
Також відповідно до рішення виконкому на розгляд сесії буде внесено пропозицію про припинення комунального підприємства “Хмельницький медичний центр спеціалізованої, паліативної та хоспісної допомоги” Хмельницької міської ради шляхом приєднання до комунального підприємства “Хмельницька міська лікарня” Хмельницької міської ради.
Також депутатам запропонують підтримати пропозиції про внесення змін до рішення сесії міської ради від 26.06.2019 року №8 “Про затвердження Порядку часткового відшкодування участі місцевих товаровиробників у ярмарково-виставкових заходах з міського бюджету”, яка має за мету підтримати місцевих підприємців, які через карантин зазнали фінансових втрат.
Затвердили члени виконкому й перелік мікропроєктів громадських ініціатив і розміру їх фінансової підтримки на умовах співфінансування за рахунок коштів міського бюджету.
Традиційно частина питань стосувалася надання одноразової допомоги мешканцям Хмельницького, продовження або розірвання договорів оренди комунального майна тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *