Подія

Сучасний цифровий навчально-науковий центр запрацював у Хмельницькому національному університеті

Нещодавно в ХНУ відкрили цифровий навчально-науковий центр. У зв’язку з карантинними заходами презентували центр дистанційно — через відеоконференцію.
“Дякую компанії Siemens за такий важливий і дуже приємний подарунок для нашого міста і ХНУ, за взаємовигідну і соціально відповідальну співпрацю. Приблизно півроку тому ми підписали Меморандум, а сьогодні вже маємо результат. Вітаю також викладачів і студентів ХНУ з новою лабораторією.
Ми добре знаємо, що великий відтік талановитих студентів маємо також і через відсутність сучасних умов для навчання. Ми можемо мати найкращих у світі педагогів, але без високотехнологічних лабораторій і обладнання вони не виростять професіонала, який конкуруватиме на світовому рівні.
Переконаний, що нинішня криза таки відкриє нові можливості. Конкуренція між державами, містами, людьми збільшиться. Без справжньої діджиталізації ми залишимося на задвірках. Дякую, що даєте можливість ХНУ виховувати справжніх професіоналів, які розвиватимуть своє місто”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
У лабораторії встановлене унікальне програмне забезпечення, що дозволить студентам створювати цифрових двійників. Технологія цифрового моделювання значно прискорює процеси проєктування підприємства, монтажу і пусконалагодження, а також розробки продукції і планування виробництва.
Основою при розробці стендів була ідея створення мехатронної моделі виробництва: майбутні інженери зможуть не тільки будувати цифрові віртуальні прототипи, але й працювати з масштабними моделями. Тому в лабораторії встановлено справжні конвеєри, маніпулятори, термотунелі, спеціальні осередки зважування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *