Культура

Музей історії міста онлайн

Під час карантину музей історії міста Хмельницького став активнішим на своїх сторінках у соціальних мережах та YouTube каналі. На сайті музею почали з’являтися відеоекскурсії постійною експозицією й не тільки.
Запустився цікавий проєкт “Museum Web Ex”, який розповідає про визначні будівлі та знаменні дати нашого міста. У рамках проєкту відвідувачі віртуального музею можуть переглянути дев’ять інформативних відеороликів. Нині таким форматом екскурсій займається наукова співробітниця музею Вікторія Папонова. Готує ролики за допомогою програми відеоредактора та смартфона. У такий спосіб користувачі Інтернету вже побачили відео про пам’ятник героям Чорнобиля у місті Хмельницькому, екскурсію, присвячену Тарасу Шевченку, тощо. А також познайомилися з цікавими експонатами постійно діючої експозиції: дозиметром, кравчучкою, ручницею та іншими.
Напередодні Великодня музейники продемонстрували понад 50 видів писанок хмельницьких майстрів. Десяток писанок музею передали з Хмельницької школи іконопису “Нікош”, на них зображені лики святих.
Нині співробітники музею готуються до Дня матері. Пропонують віртуальним відвідувачам разом змайструвати кубишку-травницю. Ця лялька, наповнена запашними лікарськими травами, є чудовим оберегом здоров’я та гарного сну.
“За нашу роботу отримуємо чимало гарних відгуків. Нині готуємо ще п’ять відеороликів”, — ділиться Вікторія Папонова.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *