Кримінал

Обвела навколо пальця і оком не моргнула

Хмельничанка 14 років отримувала пенсію мами і бабусі, які давно померли.
Рідні зловмисниці все життя проживали в Городоцькому районі. Там вони перебували на обліку у відділі соціального забезпечення, де й отримували пенсії. Згодом обидві пенсіонерки написали заяву, за якою дочка та онука набула права отримувати кошти замість них на пошті у Хмельницькому. Коли ж у 2001 році померла матір хмельничанки, а через два роки відійшла в інший світ і її бабуся, жінка вирішила не повідомляти про смерть рідних працівників РАЦСу та Пенсійного фонду і продовжувала отримувати їхні пенсії. Так тривало 14 років підряд.
Та, як кажуть, скільки мотузці не витися, а кінець їй буде. Афера викрилася, коли сума привласнених грошей перевалила за 200 тисяч гривень.
Тепер жінку звинувачують у заволодінні чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди Пенсійному фонду України. Зловмисниці загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи від одного до двох років. Втім не виключено, що за свою “кмітливість” жінку можуть навіть ув’язнити. Все залежить від рішення суду.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *