Актуально

Лікарняні меблі — не розкіш

Хмельницька інфекційна лікарня отримала цього тижня 100 нових функціональних ліжок, які придбали за кошти міського бюджету.

Лікарняні ліжка. Мабуть, багатьом доводилося бачити і навіть лежати на ліжках з провислою мало не до підлоги сіткою у стаціонарах. Але коли тобі зле, то не зважаєш на незручності. Головне, щоб лікар був тямущий і уважний. Медики ж міркують інакше: на якому хворий спить ліжку і так само матраці, залежить його здоров’я. Тільки змінити самі нічого не можуть. Так, у Хмельницькій інфекційній лікарні деякі ліжка пам’ятають ще піонерів. За словами головного лікаря цього закладу Оксани Піддубної, як правило, медичні установи купували меблі за залишковим принципом: в першу чергу думали про забезпечення ліками, медзасобами та харчування для хворих. Відтак могли купити хіба що кілька тумбочок на рік.
Нині, завдяки міській владі та бізнесу, цей медичний заклад щодня отримує засоби захисту, обладнання, ПЛР-тести — все, що вкрай потрібне для боротьби з коронавірусом. Цього тижня до лікарні доставили ще й нові меблі — 100 багатофункціональних ліжок. А також півтисячі комплектів постільної білизни. Усе придбали за кошти міського бюджету.
“Ці ліжка потрібні якраз у бокси, де ми лікуємо хворих на COVID-19 або з підозрою на цю хворобу. Ліжка всі однакові, функціональні та легкі”, — коментує Оксана Піддубна.
За словами головної лікарки, така велика партія надійшла вперше. Це фактично масштабне оновлення ліжкофонду медичного закладу. Підтверджує це й міський голова.
“Це, по суті, оновлення ліжкофонду Хмельницької інфекційної лікарні, бо ліжка там дуже старі, думаю, їм по 30-40 років. Постільна білизна — це звичне придбання, ми і минулими роками купували для цього медзакладу постільну білизну. Але, зважаючи, що нині це базовий медзаклад в області в боротьбі з коронавірусом, придбали 500 комплектів додатково”, — каже міський голова.
Втім інфекційна лікарня потребує заміни ще сотні ліжок. Гроші на це з міського бюджету уже виділили, тож з дня на день тут очікують на ще одну партію нових меблів.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *