COVID-19

Коронавірус в Україні: знову зросла кількість нових випадків зараження, епідемія не спадає

Станом на ранок 29 квітня відомо про 9866 хворих у країні. За даними Міністерства охорони здоров’я України, кожен п’ятий інфікований працює в медичній сфері. За добу хвороба забрала життя 11 осіб. Кількість летальних випадків сягнула 250. Одужали 1103 людини.
За весь період найбільша кількість летальних випадків сталася в Івано-Франківській та Чернівецькій областях, а також у місті Києві.
Розподіл хворих на COVID-19 за віком за весь період: 50% — 40-64 роки; 29% — 18-39 років; 14% — 65 і старші; 5% — діти 6-17 років; 2% — малюки до двох років.
У лавах Збройних Сил України виявили коронавірус ще в чотирьох військових та двох працівників. Побороти недугу вдалося 18 особам. Також зафіксовано два летальні випадки.
У Державній прикордонній службі підтверджений діагноз COVID-19 мають 11 прикордонників.
У Хмельницькій області станом на ранок 29 квітня зареєстровано 83 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. З них: 18 одужали, ще двох готують до виписки, п’ять летальних випадків, один — на контролі Чернівецького лабораторного центру.
Нові випадки — мешканці Нетішина та Красилівського району. У Нетішині серед заражених працівниця АЕС, лікарнка, священник і троє членів його сім’ї.
Після масового скупчення вірян у Почаївській лаврі на Великдень та десятків нових випадків коронавірусу в місті, влада Кременецького району повністю блокує Почаївє
Це перша повна блокада міста в Україні через спалах коронавірусу. Керівництво Почаївської лаври заявило, що йде на поступки владі й зачиняє лавру для вірян.
З 10.00 21 квітня доступ вірян до лаври заборонений, про це повідомила адміністрація лаври й закликала людей негайно покинути територію святині.
З 22 квітня влада району повністю заборонила в’їзд та виїзд мешканців Почаєва через спалах коронавірусу в містечку на 8 тисяч людей. Тоді хворих було 43.
Але 27 квітня спалах коронавірусу виявили у Почаївській психіатричній лікарні. Зафіксовано 36 випадків захворювання у пацієнтів та медперсоналу. Більшість — це пацієнти чоловічого відділення, 12 співробітників лікарні та кухар, яка роздавала їжу. Серед заражених — головний лікар психіатричної лікарні, один із медиків у важкому стані в реанімації.
Станом на 29 квітня у Почаєві вже 79 хворих.
Утім про можливий спалах коронавірусу в Почаївській лаврі стало відомо наприкінці березня, коли молдовські паломники після відвідання лаври захворіли коронавірусною хворобою. Тоді лавра це заперечувала.
Натомість у Києво-Печерській лаврі коронавірусом заразилися всі священники, монахи, а також викладачі та студенти Київської духовної академії, розташованої на території лаври. Це 150-200 осіб, більшість із них іде на поправку. Три людини померли від коронавірусу.
Про це в коментарі засобам масової інформації розповів глава інформаційно-просвітницького управління Української Православної Церкви Московського патріархату митрополит Климент. Серед заражених і настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло. За словами Климента, його вже виписали з Олександрівської лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *