Споживач

Попри карантин комуналку треба сплачувати

Хмельницькгаз” дякує споживачам, які вчасно оплачують за доставку газу! Та звертається з великим проханням: щомісяця оплачувати за надані послуги.

Адже на початок квітня подоляни розрахувалися лише на 62% вартості послуг доставки, тож борг склав 27 мільйонів гривень та стрімко зростає. Через таке різке зниження оплат у “Хмельницькгазі” критично не вистачає коштів для виконання всіх необхідних робіт із забезпечення безперебійної доставки газу.

Поки споживачі вдома, аварійно-диспетчерська служба 104, ремонтні бригади та інші експлуатаційні служби працюють цілодобово у надзвичайному режимі. Також дистанційно працює і Центр обслуговування клієнтів та Контакт-центр за номерами (067) 01-14-104, (0382) 742-104.

Чому необхідно обов’язково розраховуватися за надані послуги?

Верховна Рада України ухвалила рішення лише про тимчасове скасування пені та штрафних санкцій за протермінування платежів. Однак ніхто не відміняв оплати в повному обсязі наданих послуг навіть в умовах карантину. Тому “Хмельницькгаз” звертається з проханням оплачувати рахунки за доставку газу до 20 числа щомісяця або по можливості, аби гарантувати безперебійну доставку газу до домівки кожного клієнта.

Як заплатити за доставку газу з дому за допомогою сервісів 104.ua?

  • через Особистий кабінет на сайті 104.ua.
  • через чат-бот “7104ua” у Viber чи Telegram
  • через мобільний додаток 104Mobile для Android
  • через мобільний додаток 104Mobile Light для iPhone

Увага! Зареєструвати миттєво Особистий кабінет на сайті 104.ua можна, також зателефонувавши до Контакт-центру за номером 067-01-14-104 і повідомити оператору номер особового рахунку або адресу. Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач в СМС отримає логін та пароль до нього.

Також споживачі молодшого віку можуть допомогти старшим в користуванні та налаштуванні даних онлайн-сервісів або самостійно обслуговувати їх рахунки.

Попри карантин, усі служби АТ “Хмельницькгаз” працюють у повному режимі, адже дбають про безперебійну доставку газу в домівки подолян. Аварійно-диспетчерська служба лише за останні три місяці здійснила майже 3,5 тисячі виїздів. Тож газівники сподіваються, що споживачі відповідально поставляться до своїх обов’язків і розрахуються за отримані послуги.

Плату за комуналку в Україні ніхто не відміняв, зате на законодавчому рівні внесено зміни щодо субсидіювання. Управління праці і соцзахисту наразі здійснюють автоматичний розрахунок субсидій на новий період з травня поточного року без звернення громадян.

Крім того, на період карантину проводиться розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів.

За інформацією АТ “Хмельницькгаз”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *