Великдень

Рукотворне диво – писанка!

В давнину писанкарство було невід’ємною частиною життя кожної родини напередодні Великодня. Зараз  його сприймають як вид мистецтва.

З нагоди цього великого свята  учні  та викладачі Хмельницької  школи іконопису «Нікош», як і більшість митців,  завжди  змінювали  пензлі на писачки і починали чаклувати. І цей рік не став виключенням, щоправда  це сакральне дійство через карантин відбувалось не в класах школи,  а кожен творив рукотворне диво вдома. Щоб маленьке яйце з величезним змістом побачили містяни,  бібліотека-філія №9 для своїх читачів підготувала онлайн-виставку «Дива рук художників». На ній представлені писанки, виготовлені у різних техніках митцями міської школи іконопису «Нікош». Переглянути експозицію можна на сайті міської Центральної бібліотеки за посиланням https://www.cbs.km.ua/?dep=2&w=show_news&dep_up=3&dep_cur=19&news_id=2030.

Також  у фондах бібліотеки є  книга “Диво-писанка”, копію якої можна знайти  за допомогою електронної пошти бібліотеки [email protected]

З книги можна почерпнути чимало цікавих технік декорації пасхальних яєць.

Є можливість у кожного  відвідати  й майсте-клас  з писанкарства, який пропонує  майстриня школи іконопису “Нікош” Ольга Войтюк. Заходьте на сторінку школи у Фейсбук і  пориньте у давнє обрядове весняне дійство, пов’язане з написанням та використанням писанок, торкніться теми символів, їх походження та значення.І водночас створіть своє пасхальне яйце, яке неодмінно стане прикрасою святкового столу.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *