Кримінал

Надзвичайний наркобізнес посадовців ДСНС

У Хмельницькому Служба безпеки України заблокувала діяльність наркоугруповання, яке організували посадовці Державної служби із надзвичайних ситуацій..

За попередньою інформацією слідства, двоє командирів відділень ДСНС у Хмельницькій області разом із колишнім колегою налагодили масштабний збут заборонених речовин. Так, в Хмельницькому вони орендували офісне приміщення, де фасували та зберігали наркотики і психотропи. Гуртові партії «товару» відправляли замовникам через один із поштових сервісів по всій країні, а також збували місцевим дилерам та наркозалежним.

Правоохоронці стверджують, що за оперативною інформацією, щомісяця зловмисники реалізовували до 10 кілограмів наркотиків.

Обох посадовців ДСНС затримали за місцем зберігання наркотиків під час підготовки чергового замовлення, а їхнього спільника — у власному помешканні. Раніше СБУ задокументувала кілька фактів збуту ділками канабісу та амфетаміну.Під час обшуків в затриманих виявили наркотиків та психотропів на понад 500 тисяч гривень.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Їм загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Триває досудове слідство для встановлення інших учасників групи та їх клієнтів, а також джерел походження наркотиків.Раніше у Службі безпеки України заявили, що затримали на Закарпатті учасників організованого злочинного угруповання, одним із ватажків якого є депутат Свалявської районної ради. Їх підозрюють у причетності до низки тяжких злочинів в області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *