Культура

Сергій Строян: “У нашій сім’ї — демократія з краплею моєї диктатури”

Недарма в колах музикантів існує думка, що найкращі сім’янини — рокери. За божевільною шаленістю на сцені часто ховаються порядні й дуже вірні чоловіки. Так і з відомим хмельницьким музикантом, який з 2008 року є солістом рок-гурту “Чумацький шлях” Cергієм Строяном. Відколи в 2011 році колектив переміг на всеукраїнському фестивалі “Червона рута”, Сергій став кумиром не лише хмельницьких дівчат і жінок. На різноманітних фестивалях вони волосся на собі рвуть, коли він виходить на сцену з улюбленим ерокезом та різними рокерськими прибамбасами.
І як не розгубитися молодому артисту, шукаючи ту єдину в такому шаленому потоці закоханих представниць чарівної статі? Але, на щастя, таки обрав свою половинку.
З Настею Сергій познайомився задовго, як почали зустрічатися. Навчалися в одному виші, де було 5% хлопців і 95% дівчат (знову Сергію було з кого обирати). Спершу привабили одне одного візуально. Ближче познайомилися, коли Настя захотіла взяти інтерв’ю в гурту “Чумацький шлях”, бо паралельно навчанню працювала журналісткою місцевого телеканалу. Потім декілька років вони просто товаришували.
Доля склалася так, що Сергій Строян також став журналістом і якось йому випала нагода провести спільний з Настею ефір на радіо “Поділля-центр”.
“Між нами щось загорілося саме тоді, коли потрібно було говорити в один мікрофон, бо інші ми віддали запрошеним у студію гостям. Може, то радіочастоти так повпливали, може, щось інше, але ми все частіше почали проводити час разом в ефірах і поза ефіром також”, — згадує Сергій.
Привабило Сергія в Насті й те, що вона дуже позитивна й весела. Каже, саме такого погляду на обставини — крізь рожеві окуляри, йому не вистачало в житті. З Настею будь-яка справа виходить легко й просто.
Дівчина вона неординарна: грає в театрі, є керівником власної дитячої театральної студії. Тому й пропозицію Сергій захотів зробити, “як у кіно”.
“На той час моя мама жила в Італії і ми з Настею поїхали до неї в гості. Зайшли в італійський ресторан, схожий на паб, я замовив вино… Настав час освідчуватися. Щоб сказати ті найважливіші в житті кожної пари слова, став на одне коліно, але від хвилювання зачепив стіл, який стояв чомусь не дуже надійно. В той момент, коли я робив пропозицію, почало все падати зі столу й битися. Але в італійців, як і в українців, це вважається на щастя. Гамір привернув увагу людей навколо і вони почали аплодувати та викрикувати “Буона фортуна!” — зі щасливою усмішкою згадує Сергій.
На весілля Сергій з Настею “не замовляли дорогих лімузинів та гелікоптерів”. Воно відбулося значно цікавіше — по-хіптерськи — на колесах автобуса. За кермом транспорту, набитого друзями та ріднею, був сам наречений, наречена сиділа поруч. Осіли у спеціально облаштованій локації, де відбулася крутезна весільна вечірка.
Нині сімейна пара Строянів — приклад гармонії в стосунках. Настя надихає коханого чоловіка на творчість, є його найкращим критиком.
“Колись я написав пісню “Алфавіт” про філософію людських стосунків. Не робив ніяких гучних присвят і Настя довго навіть не знала, що саме вона надихнула мене на створення цієї музичної композиції”, — розповідає Сергій.
Творчістю подружня пара Строянів разом займаються “24 на 7”. Коли мають вільні дні, теж тримаються разом: люблять прогулянки, кіно, подорожі, розмови на цікаві теми. А ще — бавитися зі своїм улюбленим, найкрутішим на світі псом Діснеєм. Виховуючи собаку, готуються до ще відповідальнішої місії — стати батьками.
Дружина до шанувальниць Сергія не ревнує. Каже, не дає ніяких для цього приводів. Те, що дівчата після концертів підходять фотографуватися, є невід’ємною складовою його професії. Настя навіть інколи сама охоче фотографує чоловіка з фанатками.
Про главенство в сім’ї Строянів Сергій жартує, що у них — демократія з краплею його диктатури.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *