Споживач

Регіональна газова компанія: газовики забезпечені засобами захисту і гарантованою оплатою праці

Третина працівників газорозподільних компаній, які виконуючи свої обов’язки щодо безперебійної доставки газу, безпосередньо піддаються ризикам у зв’язку з епідемією COVID19, отримуватимуть надбавки до зарплати. З урахуванням підвищеного ризику такі фахівці забезпечені особистими засобами захисту та дезінфекції.

Щоденно 10 тисяч фахівців газорозподільних компаній виїжджають на аварійні виклики та усунення витоків газу, а також проводять екстрені й планові ремонти для стабільного газопостачання понад 8 млн споживачів газу, лікарень і державних установ. Щоб мінімізувати ризики для здоров’я, співробітників забезпечено: понад 270 тис. од. засобів індивідуального захисту (маски, окуляри, рукавички тощо), понад 9,2 тис. захисних костюмів, 1,3 тис. од. діагностичного обладнання.

Організовано щоденний медогляд фахівців. Проводиться комплексна дезінфекція робочих місць, техніки, автотранспорту відповідно до рекомендацій МОЗ. Всі співробітники оперативних служб, з урахуванням підвищеного ризику в період карантину, понад зарплати отримуватимуть надбавки, передусім це стосується фахівців АДС і бригад при екстрених ремонтах.

Також для дотримання встановлених на період карантину заходів безпеки 10 тисяч співробітників газорозподільних компаній переведені в режим вимушеного простою. Передусім це контролери та інші фахівці, які не можуть виконувати свою роботу віддалено і робота яких пов’язана з безпосереднім контактом з клієнтами. Всім працівникам цієї категорії виплачується 2/3 від зарплати з дотриманням норм Кодексу законів про працю України.

Решта фахівців працюють у режимі “віддаленого робочого місця”. Це дозволяє забезпечувати роботу дистанційних сервісів для клієнтів, а також оперативну діяльність підприємств. Група компаній РГК виплачує таким співробітникам гарантовану частину заробітної плати в повному розмірі.

Довідка: Регіональна газова компанія — сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *