Місто і влада

Звернення міського голови Олександра Симчишина

Це вже не перше моє звернення, в якому хочу знову поділитися своїми думками, а також розповісти про наші дії і заходи, аби протидіяти поширенню коронавірусу. Розпочати своє звернення хочу з подяки. Я хочу подякувати кожному хмельничанину, який дотримується карантинних заходів, хочу подякувати кожному хмельничанину, який сидить вдома і цим допомагає усім нам протидіяти поширенню коронавірусу. Я хочу подякувати всім, хто турбується про своє здоров’я, про своїх дітей і батьків. Друзі, я дякую вам за те, що ви дисципліновані.

Я хочу подякувати усім медикам. Повірте, ми розуміємо, що ви на передовій цієї війни.

Я хочу подякувати усім комунальникам, працівникам поліції, надзвичайникам, працівникам усіх об’єктів критичної інфраструктури, кожному, хто забезпечує життєдіяльність міста.

Я хочу вкотре звернутись до хмельничан. Друзі, ми працюємо, а ви залишайтеся вдома і дотримуйтесь карантинних заходів. Місто живе. Ми забезпечуємо для вас воду, ми прибираємо, ми дезінфікуємо, ми вивозимо сміття.

Я хочу звернутися до всіх хмельничан, які повернулися з-за кордону. На сьогодні ми знаємо про тих 269, які перебувають у самоізоляції. Самоізоляція — це питання вашої відповідальності. Не ігноруйте, не сприймайте це як тільки необхідність зателефонувати лікарю, щоб відзвітувати, залишіться вдома насправді, не наражайте на небезпеку своїх друзів і оточення.

Я хочу звернутися до тих хмельничан, які не перебувають на обліку: зателефонуйте сімейному лікарю, повідомте про те, що ви повернулися з-за кордону Хмельницьку міськраду або правоохоронні органи за телефонами 102, або 15-80.

Вже понад два тижні карантину в місті Хмельницькому . Понад два тижні, друзі, ми з вами витримали, але попереду ще дуже не прості часи. Я пройшовся вранці містом, щоб побачити, наскільки хмельничани дотримуються карантину і, чесно кажучи, трохи був здивований, бо побачив велику кількість людей, які просто прогулюються містом, п’ють каву біля кав’ярень і ходять ніби нічого, власне, і не сталося. Друзі, зрозумійте, що це війна і війна перемагається тільки єдиним фронтом. Якщо у нас значна частина свідомих, дисциплінованих хмельничан будуть дотримуватися карантину, а інша буде вважати, що це його не обходить, ми цю війну не виграємо. Два тижні в Хмельницькому не було виявлено жодного хворого. Станом на 30 березня вже маємо двох людей, в яких лабораторно підтверджений коронавірус і ми прекрасно розуміємо, що може настати час, коли в Хмельницькому їх буде значно більше. Буде, бо хтось ігнорує карантинні заходи, хтось приїхав з-за кордону і не повідомив про це. Хтось порушив режим самоізоляції, хтось просто нерозважливо поставився до тих вимог, які сьогодні є. Повірте, що насправді від кожного з нас залежить наша доля. Цю війну ми можемо виграти тільки разом, усі хмельничани як один, усі хмельничани, як єдина команда: один за всіх і всі за одного, і тільки так! І якщо хоча б хтось буде не розважливий, буде ігнорувати усі карантинні заходи, ми цю війну не виграємо, бо своєю нерозважливістю ви наражаєте на небезпеку друзів, знайомих, оточуючих, сусідів, батьків, дітей. Потурбуйтесь про себе і про них!

Хочу повідомити всіх вас про ті заходи, які вживаємо для запобігання коронавірусу в Хмельницькому. З понеділка на всіх в’їздах в місто виставлені п’ять блокпостів. Це фактично контрольно-пропускні пункти, на яких спиняють кожен транспортний засіб. Ми хочемо максимально вберегти наших хмельничан. Тому, якщо мешканці області запланували свій візит у

Хмельницький просто так, відмовтесь від нього, тим більше, що з понеділка в’їзд у місто обмежений. Крім того, ми посилюємо патрулі на вулицях з залученням Національної гвардії, патрульної поліції, міського відділу поліції, “Муніципальної дружини”. Патрулі проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу і роблять усе, аби людей на вулиці було якомога менше. Разом з тим ніякою кількістю патрулів ми не зможемо забрати вас із вулиці, якщо ви цього не будете розуміти і сприймати. Утримуйтесь від шашликів, утримайтесь від масових прогулянок, максимально залишайтеся вдома.

Наразі на позачерговій сесії міської ради ми виділили 19,8 мільйона гривень, плюс три мільйони з резервного фонду для закупівлі медичного обладнання, індивідуального захисту, ліжок, постільної білизни, всього того, чого потребує наша медицина.

Принагідно хочу подякувати усім нашим благодійникам, меценатам, тим, хто нам допомагає нині.

Повірте, що ваша допомога для нас надзвичайно важлива. Повідомляю, що в місті щодня відбувається дезінфекція. Ми дезінфікуємо вулиці, тротуари, громадський транспорт, зупинки, під’їзди багатоповерхівок і далі це будемо робити. Разом з тим ми й надалі допомагаємо всім, хто того потребує. Ну, і на завершення, друзі: вже понад два тижні карантину. Це величезний дискомфорт, це величезні збитки для всіх. Але я закликаю вас бути дисциплінованими й організованими. Довіряйте лише офіційним джерелам, не сійте паніку і не поширюйте масовий психоз. Усі, як один, без паніки, організовано, дисципліновано ми обов’язково впораємось з цією хворобою. Будьте здорові!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *