Місто і влада

І хліб, і молоко, і ліки

Ми вже повідомляли, що з 26 березня управління соціального захисту населення Хмельницької міськоі ради почало надавати додаткову послугу: допомагає одиноким людям похилого віку, людям з інвалідністю, які не стоять на обліку, у придбанні та доставці продуктів, ліків, інших товарів першої необхідності. Доставлятимуть товари безкоштовно, але їх вартість оплачують замовники.

Як сказав начальник управління соціального захисту Слов’ян Воронецький, вони продовжують і далі дбати про самотніх стариків, які перебувають на обліку в територіальному центрі. Але є люди похилого віку, інваліди, які не користуються послугами терцентру. Тому саме ними й вирішили опікуватися під час карантину: «За допомогою можуть звертатися одинокі пенсіонери віком 70-80 років, хворі та люди з інвалідністю. Їм важко йти за продуктами, до того ж, вони найбільш вразливі до вірусу. Всім, хто звернеться, ми допомагатимемо. Якщо потрібно буде залучити більше людей, то звернемося до волонтерів» ,- пояснив Слов’ян Ількович.

Він ще раз наголосив, що товари купуються за кошти клієнта.

Нині фахівці управління готують список баз гуртових постачальників, супермаркетів та аптек, де товари можна придбати за найнижчими цінами. Адже в наших пенсіонерів кожна копійка на рахунку.

Нині доставкою продуктових наборів займаються працівники соціальних служб та благодійної організації “Карітас”. Для них виготовляють спеціальні посвідчення — щоб запобігти можливому шахрайству.

Взяти участь у проекті вирішили й окремі служби таксі. Співпрацювати з управлінням соціального захисту, за словами Словяна Воронецького, погодилися три служби таксі: Таксі «Приз” 700-900, Перше об’єднане таксі (65-65) та “Ok Taxi” (2299).

Люди почали звертатися за допомогою. Директор Хмельницького міського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Школа життя» Анатолій Юрченко розповідає: « Уже першого дня мали чимало дзвінків. Декому надали просто консультацію. Тим, хто замовляв продукти, придбали й доставили. Так, один пенсіонер замовив батон, хліб, капусту, молоко, ліки. І ще — чотири пакетики корму для свого кота. Бажано : лосося в соусі. І ми саме такий йому і купили. Вартість усього склала 230 гривень. Доставили, чоловік віддав гроші.

А ще одна бабуся телефонувала з мікрорайону  Гречани, що їй необхідно забрати замовлені ліки з аптеки — на 400 гривень. Теж забрали і привезли. Передали через вікно, аби не контактувати.

Працюємо зараз з «Карітасом». Буде потреба, залучатимемо й таксі. Окрім того, є список волонтерів-водіїв, які згодні надавати послуги безплатно, — аж 102 чоловіки».

Гріє серце оця наша здатність приходити в скрутний час на допомогу тому, хто потребує найбільшої опіки. Нехай Бог усім дає нам здоров‘я!

Насамкінець нагадаємо ще раз, що самотні люди похилого віку, які не перебувають на обліку в Територіальному центрі, але потребують допомоги під час карантину у придбанні продуктів харчування, медикаментів, товарів першої необхідності, можуть звертатися за телефонами: 068 275 14 79 або 063 27 40 692 з 9.00 до 17.00 години щодня, крім вихідних.

Придбання товарів здійснюється ЗА КОШТИ КЛІЄНТА. Послуга доставки безкоштовна.

Закупівлю необхідних продуктів, товарів та медикаментів здійснюватимуть соціальні працівники, клієнту передаватимуть чек.

Тетяна КРАВЦОВА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *