Місто і влада

Ніколи не було, а тепер буде!

Як мікрорайон обласного центру Лезневе існує з січня 1963 року, коли село було приєднане до міста Хмельницького. Попри те, що з тих пір минуло вже понад  50 років, цей мікрорайон й досі  залишався єдиним, де не було жодного дошкільного закладу. Відтак батькам доводилось влаштовувати дітей  у дитсадки, які розташовані в інших мікрорайонах обласного центру. А це в свою чергу  створювало  додаткове навантаження  на дошкільні заклади міста  та незручності  як для батьків, так і для дошкільнят.

Вперше про зведення дитячого садка у мікорайоні  Лезнево  на офіційному рівні заговорили у 2016 році. Нині  будівництво дошкільного закладу, яке розташоване  за адресою Шостаковича,28-А,  вже вийшло на фінішну пряму. На стадії завершення  усі внутрішні роботи , на черзі роботи з благоустрою.

«Обов’язково настане той день, коли місто і люди в місті повернуться до звичного темпу життя. Діти підуть в школу і в садочки, в парки, сквери, на дитячі і спортивні майданчики. Незважаючи на жодні виклики, плануємо вже восени приймати в новозбудованому садочку півтори сотні діток. В Лезневе ніколи не було свого дитсадка. А тепер буде!», – зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Крім основної споруди, у складі комплексу проектом також передбачається зведення господарської споруди, котельні, комплектної трансформаторної підстанції, літніх тіньових навісів для кожної з 6 груп дітей, резервуар дощових вод, пожежний резервуар та самопливний колектор.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *