З життя громади

Під час карантину бережіть своїх дітей

Одне з основних завдань дорослих під час пандемії коронавірусу — потурбуватися про безпеку дітей.

Якщо школи та дитячі садочки закрили на карантин, то є ряд закладів, де скупчення дітей просто неможливо відмінити. Наприклад, лікарні та дитячі будинки.

За період карантину, станом на 23 березня, в міському перинатальному центрі народилося до двох десятків немовлят. Аби вберегти крихіток та їхніх матерів від епідемії, у медзакладі посилюються заходи безпеки. Так, за словами головного лікаря міського перинатального центру Андрія Ропотана, частіше дезінфікують усі приміщення закладу, обмежується відвідини породіль і тих, хто нині перебуває на лікуванні в перинатальному центрі. Можна лише передавати жінкам необхідні речі й продукти, спілкуватися телефоном. На період карантину скасовується дозвіл на партнерські пологи. Чимало жінок, здоровʼя яких контролює центр, консультують у телефонному режимі. Обмежуються й планові операції. Стан здоровʼя немовлят та породіль у міському перинатальному центрі задовільний.

Не можливо обмежити контактування з ровесниками вихованцям КНП “Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини”. Нині тут перебуває 91 дитина. За словами виконувачки обов’язки директора закладу Катерини Горин, для того, аби не наражати вихованців будинку дитини на небезпеку, карантин у закладі ввели ще до його офіційного оголошення в країні. Нині забороняються будь-які відвідини будинку дитини, навіть батьками та усиновителями. Спілкування з дітьми відбувається через Інтернет і телефонний зв’язок. Ще у жовтні минулого року всі вихованці закладу були щеплені від грипу. На період епідемії коронавірусу в будинку дитини проходить активна обробка приміщень і предметів загального вжитку дезінфікуючими розчинами. На прогулянки територією закладу діти виходять приблизно на півгодини. За цей час проводять провітрювання приміщень. Строго контролюється, щоб не потрапили на територію будинку дитини сторонні люди.

Відбувається контроль контактування персоналу закладу із приїжджими з-за кордону. Медичні працівники проводять кварцювання свого реквізиту. На період карантину припинив роботу центр реабілітації при будинку дитини.

Діти, як завжди, вживають багато фруктів і овочів для підкріплення організму вітамінами та зміцнення імунітету. Їм частіше нагадують правила гігієни, яких потрібно строго дотримуватися.

Піклуються про безпеку дітей і в міській дитячій лікарні.

Але найперше про своїх чад повинні турбуватися батьки. Не випускати їх без потреби на вулицю, обмежити контакти з однолітками, наказати одягати медичні маски. Прогулюватися з малюками на свіжому повітрі можна лише в малолюдних місцях, консультуватися за потреби з сімейним лікарем чи педіатром телефоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *