Офіційно

Звернення міського голови Олександра Симчишина

Дорогі друзі, зазвичай звертаюся до вас з привітаннями або, звітуючи про виконану роботу стосовно покращення і розвитку нашого славного міста. Нині моє звернення зовсім іншого характеру. Говоритиму з вами, як людина, як міський голова, про ту ситуацію, яка триває в усьому світі. Думаю, всі прекрасно знаєте, що в світі оголошена пандемія коронавірусу. І ми насправді стоїмо перед великою відповідальністю. Адже будь-які подібні ситуації – це насамперед величезна відповідальність для кожного з нас, кожного мешканця міста, українця, кожної посадової особи. Я – не вірусолог, не епідеміолог, не інфекціоніст, тому не буду розповідати вам про особливості коронавірусу або COVID-19, як він правильно називається. Звертаюся до вас з тим, аби під час карантину, усіх тих заходів, які тривають в Україні та Хмельницькому, ми максимально дотримувалися рекомендацій професіоналів, обов’язково чули думку наших лікарів, виконували ті рішення, які ухвалює міська рада, комісія TBS, уряд. Маємо з вами усі, як один, показати саморганізованість, дисципліну, солідарність і підтримку один одного. Памʼятаймо, що паніка – це головний союзник будь-якої хвороби, а самоорганізованість і дисципліна –найголовніший союзник можливості її подолати. Дуже хочу, щоб кожен з вас зрозумів усю суть відповідальності нинішнього дня.

В Україні, місті Хмельницькому введені карантинні заходи. Карантин – це неможливість відвідуватиякісь заклади. Це обмеження, дискомфорт, але це вимушений дискомфорт. Памʼятайте, що дуже важливо не відвідувати місця скупчення людей, обмежте себе, залишіться вдома, обов’язково зробіть так, аби ваші батьки, люди похилого віку, не відвідували ринки, не їздили в магазини. Потурбуйтеся нині про них! Потурбуйтеся і про своїх дітей. Обовʼязково зробіть так, щоб ваші батьки і діти були вдома під час карантину. Усе налагодиться після того, як здолаємо пандемію.

Як відповідальна влада, ми не чекали жодних рішень на рівні держави по запровадженню заходів боротьби з коронавірусом. Ще тиждень тому, фактично, почали великий комплекс заходів у місті. Зокрема,дезінфікуємо весь громадський транспорт. Усі водії, кондуктори обов’язково працюють у захисних масках та рукавичках. Дезінфікували наші ринки, починаємо дезінфікувати усі багатоквартирні житлові будинки. Обовʼязково дезінфікуємо місця можливого скупчення людей.

Міська рада виділяє на початку п’ять мільйонів гривень для заходів боротьби з коронавірусом. Купуємо медичне обладнання, захисні костюми. Обовʼязково підтримаємо додатковою виплатою наших медиків, які працюватимуть в інфекційній лікарні, можливо, боротимуться з коронавірусом.

Інформую, що в хмельницькій інфекційній лікарні, нині є експрес-тести. Всі медичні працівники інфекційної лікарні мають захисні костюми. Фактично, інфекційна лікарня готова одночасно приймати 20 осіб. Маємо 16 боксів і шість місць в реанімації.

Станом на 17 березня, у Хмельницькому – 40 апаратів штучної вентиляції легень, з них шість безпосередньо у хмельницькій міській інфекційній лікарні, крім того – 12 кисневих концентраторів.

Памʼятаймо, що спільними зусиллями ми здатні подолати все. Нагадую, головне – самоізоляція, дисципліна, самоорганізованість, довіряйте тільки офіційним джерелам інформації. Обовʼязково слухайте рекомендації медиків. Якщо у вас виникають питання, надаємо низку можливостей сконтактувати з нами через телефон, електронні сервіси, звертайтеся до лікарів.

Будьте здоровими та сильними! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *