Кримінал

Поліцейський збив на смерть матір двох дітей

Трагедія сталася в селі Шиборівка Красилівського району.

Того вечора 30-річна Олена Кухар добиралася велосипедом додому в сусіднє село. Коли відчула, що спустило колесо, покотила веломашину, йдучи обабіч дороги. Раптом автомобіль, який неначе винирнув з-під землі, в’їхав у нещасну. Селяни, почувши надсильний удар, повибігали на вулицю. Кажуть, що тіло жінки відкинуло на понад десять метрів, а від наїзду автомобіля з неї злетіли не тільки кросівки, а й носки. Шансів вижити в неї не було, загинула миттєво.
Батько загиблої каже, що донька зателефонувала, щоб він узяв насоса і поїхав їй назустріч. Та, під’їжджаючи до Шиборівки, чоловік побачив купу людей, швидку і понівечений велосипед доньки та одразу зрозумів, що сталася біда.
Чоловік припускає, що швидкість, з якою їхав водій автівки, була шаленою, оскільки він навіть не встиг загальмувати. Такої ж думки очевидці. За їхніми словами, вулиця освітлювалась, та й потерпіла була в білій куртці, тож не побачити її було просто неможливо. Таке може бути лише, коли автомобіль не їде, а мчить, кажуть селяни.
Поліція, яка прибула на місце події, впізнала у чоловікові, який скоїв ДТП, свого колегу — начальника одного з секторів Красилівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Сергія Шевчука. Кажуть, він сам викликав швидку, дочекався приїзду медиків і правоохоронців. До того ж у стані алкогольного сп’яніння не перебував.
Кримінальне провадження відкрили за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України). Усі обставини дорожньо-транспортної пригоди розслідують слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без такого. Та селяни не вірять, що поліцейський, який вбив матір двох неповнолітніх дітей, отримає справедливу кару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *