Мовою здоров'я

Вірус повільно йде

“Коронавірус повільно шириться на схід Європи”, — сказав на брифінгу в Києві 11 березня заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. Так у Міністерстві здоров’я України пояснюють мінімальну кількість хворих у країні. Поки у європейських державах на вірус тестують сотні, а іноді й тисячі людей, в Україні перевірили лише 43. Перевіряли, перш за все, тих, хто приїхав нещодавно з країн, де є спалахи вірусу, у кого була температура або інші ознаки ГРВІ, а також людей, які з ними контактували.

При цьому Віктор Ляшко визнав, що українська влада прогнозує і очікує зростання кількості захворювань на Covid-19. Зараз ще у п’ятьох людей в Україні підозрюють коронавірус. Їхні аналізи вивчають у лабораторії.

Україна централізовано закупила тест-системи для виявлення коронавірусу, яких вистачить для обстеження 960 людей. У МОЗ кажуть, що цього має вистачити до моменту отримання чергових реагентів.

“У лікарнях людей діагностують на коронавірус коштом держави. Водночас ми не забороняємо приватним клінікам і аптекам закуповувати тест-системи та експрес-тести”, — розповів пан Ляшко.

За інформацією Хмельницької міської ради, 11 березня о 19.27 була оприлюднена Постанова уряду від 11 березня 2020 р. №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, яка є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ до виконання і зобов’язує призупинити навчання у освітніх закладах та масові заходи з 12 березня до 3 квітня по всій Україні, в тому числі й у Хмельницькому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *