Споживач

“Хмельницькгаз” роз’яснює деталі нововведення щодо окремої платіжки за доставку газу

Днями у пресцентрі Городоцького краєзнавчого музею відбувся брифінг керівництва АТ “Хмельницькгаз” для громадськості, журналістів та представників територіальних громад Городоччини. Тема заходу — нововведення державного регулятора Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) щодо окремої платіжки за доставку газу.

Спікер заходу, комерційний директор газорозподільної компанії Олександр Надольний зазначив, що в грудні минулого року НКРЕКП змінила порядок оплати за газ. Тому з 1 січня 2020 року послуги доставки виключені з загальної платіжки за газ. Відтак продаж газу і його транспортування здійснюють різні компанії, тому квитанції за газ та його доставку сплачуються окремо. Гроші за газ отримує постачальник газу — ТОВ “Хмельницькгаз збут”, а за доставку — газорозподільна компанія АТ “Хмельницькгаз”. Дві різні компанії — дві окремі платіжки.

Найбільше учасників брифінгу цікавили питання самого процесу доставки газу та які саме функції забезпечує АТ “Хмельницькгаз”, аби блакитне паливо цілодобово доставлялося в домівки кожного споживача газу Городоччини.

Під час конструктивної та фахової розмови присутні дізналися всі деталі процесу доставки, способи й терміни оплати окремого рахунку за доставку. Адже, сплачуючи за доставку газу своїй газорозподільній компанії, кожен споживач інвестує у власне безпечне газоспоживання.

За інформацією пресслужби “Хмельницькгазу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *