Соціум

“Успішна молодь — успішна громада”

У Хмельницькому міському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу: “Соціальне партнерство як важлива складова організації ефективної профорієнтаційної роботи з молоддю”.

Мета заходу — налагодження тісної співпраці з органами влади, місцевого самоврядування, соціальними партнерами і роботодавцями на виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення, підвищення престижу робітничих професії та обговорення актуальних проблем сьогодення, а також узгодження спільних дій щодо реалізації комплексного профорієнтаційного проєкту “Успішна молодь — успішна громада”.
У засіданні взяли участь представники Департаменту освіти та науки міської ради, професійно-технічних навчальних закладів №№4, 25, професійного ліцею, Хмельницького центру професійно-технічної освіти сфери послуг, професійного ліцею електроніки, вищих навчальних закладів: ХНУ, кооперативного торговельно-економічного інституту, торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, гуманітарно-педагогічної академії, ХУУПу, роботодавці.
Презентацію роботи міського центру зайнятості з надання профорієнтаційних послуг молоді провела його директор Тетяна Мехеда. Вона наголосила, що служба зайнятості ініціює профорієнтаційну роботу принципово нового формату, основною метою якої є розвиток цілісної системи профорієнтації, координації дій різних гілок влади, структур освіти і науки, соціальних служб для молоді, підприємств і громадських організацій. Директор МЦЗ запропонувала обговорення комплексного профорієнтаційного проєкту “Успішна молодь — успішна громада”, який проводитиметься з метою запобігання безробіттю молоді, мотивації до легальної зайнятості, розвитку кар’єри, підвищення її трудової та підприємницької активності; сприяння збереженню інтелектуального потенціалу нації; орієнтації молодих людей на професії, яких потребує сучасний ринок праці, надання допомоги у виборі професій, а також підготовки випускників освітніх закладів до виходу на ринок праці.
У рамках проєкту планується проведення семінарів, тренінгів, екскурсій, виїзних акцій, засідань молодіжних клубів та студій кар’єрного розвитку, конкурсів інтелектуально-ігрового та змагально-мотиваційного характеру для безробітної молоді, школярів, учнів закладів ПТО та студентів. Під час цих заходів молодь дізнається про актуальні професії, легальне працевлаштування, ознайомиться з сучасними техніками пошуку роботи, онлайн-ресурсами для профорієнтаційного тестування, знайде для себе відповіді на запитання щодо правильного вибору професії і не тільки. Для учнів 9-10 класів відбудуться обласний заочний конкурс презентацій “Моя громада і Я” та обласний очно-заочний конкурс бізнес-проєктів “Живи та працюй на Хмельниччині” серед учнів закладів ПТО та студентів.
Під час засідання круглого столу відбулося жваве обговорення проєкту, були узгоджені спільні заходи та надані пропозиції щодо заохочення молоді для участі у профорієнтаційному проєкті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *