Освіта

Потрапили до книги рекордів

Навчально-виховному об’єднанню №28 вручили сертифікат Національного реєстру рекордів України в номінації “Найбільша кількість учнів в одному навчальному закладі”

Минулого вівторка в навчально-виховному об’єднанні №28 відбулось урочисте вручення сертифіката Національного реєстру рекордів України за “Найбільшу кількість учнів в одному навчальному закладі”. Сертифікат адміністрації школи вручив представник Нацреєстру Павло Войцехівський.
Цьогоріч у цьому навчальному закладі виховують 2122 учні. У 65 класах навчаються в середньому 36 школярів.
Як зазначив директор НВО Андрій Андрійчук, для якісного навчання дітей у школі організовано дві зміни. У другу зміну вчаться четвертокласники. Навчально-виховний процес забезпечують 178 педагогів.
Нині школу можна назвати зразковою. Учні гарно вчаться, є переможцями різних олімпіад та конкурсів, у школі не зафіксовано жодного дитячого правопорушення, тут турбуються про духовний розвиток дитини. Це єдина школа в місті, де навчають християнської етики. В НВО №28 діє унікальний музей, присвячений героям Української повстанської армії тощо.
Велика кількість учнів для школи — не дивина. Бо це єдина школа у мікрорайоні Озерна, який постійно розбудовується. Мешкають тут в основному молоді сім’ї. Відтак учнів багато щороку.
Зважаючи на це, посильну допомогу НВО надає міська влада. За кошти міського бюджету закуплено нові меблі, парти. Нещодавно з’явилися оновлені класи інформатики сучасним обладнанням. Триває оновлення класу хімії, на що міська влада виділила 200 тисяч гривень. З міського бюджету виділяються кошти й на харчування та санітарно-гігієнічну безпеку школярів.
“У нашому мікрорайоні триває будівництво ще одного навчального закладу на вулиці Залізняка. Тоді частина учнів молодшої школи, які живуть поруч, перейде навчатися туди”, — зазначає директор НВО №28 Андрій Андрійчук.
А взагалі багато учнів — це добре, бо деякі школи України, особливо сільські, взагалі закривають через нестачу дітей.
На урочистість вручення сертифіката Національного реєстру України у школу завітала й заступник міського голови, яка очолювала цей навчальний заклад з 2003 до 2015 року, Галина Мельник. Нагадала, що цьогоріч її рідне НВО №28 святкує 30-річний ювілей. За цей час зроблено чимало, кожен із п’яти директорів школи вніс свій вклад в удосконалення навчального процесу. Школа не раз ставала кращою в місті, зокрема за якість комп’ютеризації, за показником ерудиції, національно-патріотичного виховання. За три десятки років НВО №28 випустило чимало випускників, якими пишається місто. Дехто з них відомий в усьому світі, наприклад, олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені.
Свято школи-рекордсменки продовжилося концертом за участю талановитих вихованців.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *