Кримінал

Їхав женихатись, а потрапив до в’язниці

Ця історія розпочалася досить прозаїчно. Жінка займалась підприємницькою діяльністю, працюючи разом з чоловіком на ринку. Якось донька від першого шлюбу закрутила віртуальний роман в Інтернеті. Потенційний жених був з Вірменії і заради “палкого кохання” навіть був не проти переїхати в Україну. Так і зробив. Хвацький та самовпевнений молодик одразу взявся керувати і будувати плани на майбутнє.
Повідомив, що має власний бізнес у Москві, який приносить непоганий прибуток, але свою справу хотів би розпочати в Україні. І тут названа теща проговорилася, що в Росії мешкає й батько доньки. Тоді вона не уявляла, що це наробить їй чимало клопоту. Згодом так званий зять сказав, що їде у справах до Москви, а через кілька днів зателефонував їй і повідомив, що знайшов її колишнього чоловіка. За свою спритність і оперативність просив виплатити йому “гонорар” у розмірі 5 тисяч доларів, мотивуючи тим, що з батька доньки можна мати зиск. Та жінка категорично відмовилася платити будь-які кошти, оскільки не просила ні про яку послугу. І тут зятя наче хто підмінив. Він почав уже не просити, а наполегливо вимагати гроші, погрожуючи фізичною розправою. А коли зрозумів, що теща почала вагатися, сказав, що увімкнув лічильника. За два тижні його “гонорар” зріс учетверо. Щоб приборкати чоловіка, жінка звернулася до поліції. За матеріалами внутрішньої безпеки поліції працівники слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Хмельниччини розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.
Під час перевірки оперативники встановили особу вимагача. Ним виявився 38-річний громадянин Вірменії.
Спільними діями внутрішньої безпеки НПУ, слідчих, оперативників кримінального блоку та бійців “КОРД” ГУНП в Хмельницькій області вимагача затримали “на гарячому” — одразу після передачі йому частини коштів — 120 тисяч гривень.
Громадянина Вірменії затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. Суд відправив зловмисника під арешт на 60 діб без права внесення застави. За вимагання та погрози фізичною розправою іноземцю загрожує позбавлення волі від трьох до семи років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *