Кримінал

Неприборканих рекетирів таки відправили за ґрати

Два роки тому в Хмельницькому затримали бандитів, які, представляючись активістами, вимагали гроші у водіїв міжміських та міжнародних маршруток.

Платити потрібно було і за в’їзд на автовокзал, а тим, хто відмовлявся, розбивали вікна автобусів, проколювали шини коліс і навіть погрожували фізичною розправою. Щоб знайти точки дислокації банди і вийти на організаторів злочинної групи, поліції знадобилось півроку. Семеро рекетирів, серед яких було два главарі, вдалося затримати неподалік автовокзалу. За підрахунками, вимагачі за місяць збирали з перевізників чотирьох автовокзалів міста понад 160 тисяч гривень.
Під час операції у пі-дозрюваних вилучили біти, пневматичну та холодну зброю, бойові патрони, а також печатки та посвідчення громадської організації “Сила і правда”.
А вже цього року до правоохоронців звернувся місцевий бізнесмен. За його словами, невідомі вимагають у нього півмільйона гривень, мотивуючи тим, що це якийсь борг. Проте грошей чоловік ні в кого не позичав. Заявник також повідомив, що рекетири навідуються до його помешкання, а після відвідин неодноразово підпалювали його автомобіль, а потім переходили й до фізичного насильства.
У ході слідчо-оперативних заходів працівники поліції встановили особи правопорушників та задокументували їхню протиправну діяльність. Ними виявилися відомі у кримінальному середовищі особи — мешканці Хмельницького 24, 45 та 46 років, ті ж самі, що вимагали гроші у перевізників. Більше того, всі вони перебували у статусі підсудних у кримінальному провадженні у так званій справі перевізників. Проте тоді, у 2018 році, лідеру угруповання суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 128 870 гривень застави, ще двом його учасникам — подібні запобіжні заходи, але з дещо меншою сумою застави. Звісно, заставні кошти зловмисники одразу внесли та, незважаючи на те, що перебувають під слідством, продовжили свою злочинну діяльність.
На даний час вимагачів затримали. Слідчі ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань оголосили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Цього разу суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *