Місто і влада

1 мільйон дерев за 24 години

Хмельницький першим приєднався до Всеукраїнського
проєкту “Озеленення України”, підписавши Меморандум з організацією “CEO Club Ukraine”.

Мета проєкту — привернення уваги громадськості до відновлення екосистеми країни та розвиток екологічної свідомості українців.
20 березня у рамках Все-українського проєкту в Хмельницькому відбудеться акція “1 мільйон дерев за 24 години”. За розпорядженням міського голови створено спеціальну робочу групу, котра займатиметься організацією у місті екозаходів.
“Підписавши Меморандум, місто взяло на себе зобов᾽язання висадити за рік 10 тисяч дерев. Дуже важливо не просто висадити дерева, а й упродовж року зробити все можливе, щоб вони прижилися і потім багато років тішили нас. Ми закликаємо навчальні заклади, промислові підприємства, об᾽єднання співвласників багатоквартирних будинків, усіх хмельничан активно долучатись до проєкту, висаджувати дерева, тим самим зробивши власний внесок в озеленення рідного міста й планети”, — наголосив голова робочої групи, заступник міського голови Анатолій Нестерук.
На думку екологів, які увійшли до робочої групи, в Хмельницькому варто надати перевагу віковим деревам: липі дрібнолистій, дубу та клену. Також висаджуватимуть тую, самшит, горобину, калину тощо. Частину посадкового матеріалу як спонсорська допомога надасть ДП “Хмельницьке лісомисливське господарство”, решту саджанців місто закупить за бюджетні кошти.
“Головною метою ініціативи є об᾽єднання українців навколо теми глобальних екологічних викликів, а її реалізація стане важливою ланкою у формуванні позитивного іміджу України в світі. Тому надзвичайно важливо залучити до акції якомога більшу кількість учасників. Проєкт триватиме протягом року і включатиме в себе різноманітні активності. Це не лише висадка дерев, але й догляд за ними, проведення освітніх ековоркшопів у навчальних закладах, міжнародного флешмобу, конкурсів дитячого малюнка”, — зазначила співзасновник Міжнародного об᾽єднання жінок-українок “МОЖУ”, співорганізатор Всеукраїнського проєкту “Озеленення України” в Хмельницькому та Хмельницькій області Аліна Скоморохова.
Робоча група вже доручила управлінню житлово-комунального господарства та управлінню екології та контролю за благоустроєм міста провести інвентаризацію та відвести ділянки для висадження саджанців відповідно до Плану озеленення міста. Департаменту освіти та науки, управлінням молоді та спорту, охорони здоров᾽я міської ради доручено підготувати пропозиції щодо висадки дерев на території їхніх закладів.
На електронну адресу: [email protected] свої пропозиції щодо участі у проєкті “Озеленення України” можуть надсилати підприємства, організації, громадські об’єднання та всі охочі зробити свій внесок у збереження екосистеми планети.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *