Сьогодення

Попри все

Будівництво найдорожчого і найбільшого об’єкта соціальної та спортивної інфраструктури міста — Палацу спорту, яке розпочалося торік,
продовжується, але…

Нагадаємо, цей проєкт став одним із переможців конкурсу з відбору об’єктів для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та реконструкцію палаців спорту. Відтак на його реалізацію минулого року з державного бюджету місто отримало 64 мільйони гривень та 14 мільйонів з міської казни як частку співфінансування. За рік підрядна організація виконала всі заплановані роботи, працюючи без вихідних, і нині Палац спорту вже став реально зримим об’єктом.
Цього року на його будівництво з міського бюджету виділили 10 мільйонів гривень. На даний час будівельні роботи в активній фазі. В спортивній залі вже позаливали закладні під трибуни, але коштів підряднику вистачить лише на три місяці, а відтак місто сподівається на державне фінансування.
“Однак є ризики, що кошти з держбюджету, а це 150 мільйонів гривень, не надійдуть, — каже міський голова Олександр Симчишин. — Нам кажуть, що ці 150 мільйонів планували виділити з коштів, які мали отримати з легалізації грального бізнесу. В зв’язку з проблемами (законопроєкт про держрегулювання грального бізнесу Верховна Рада прийняла поки що в першому читанні) коштів може і не бути”.
Та навіть, якщо фінансування з державного бюджету не надійде, будівництво Палацу спорту місто не припинить. Хоча темпи вже будуть не такими швидкими, як торік. Хоча місто, як і сусіднє Рівне, не втрачає надії, що фінансування Палацу спорту держава відновить.
Нагадаємо, що Палац спорту розрахований на 2500 глядацьких місць, розміщуватиметься на чотирьох поверхах і складатиметься зі спортивного та фізкультурно-оздоровчого корпусів. Перший призначений для тренування спортсменів вищої кваліфікації та проведення змагань, а другий — для загальнофізичної підготовки та активного відпочинку різних вікових груп. Уся вартість об’єкта — 280 мільйонів гривень. Це найбільше будівництво в місті за часів незалежності України.
Палац спорту стане першим в області об’єктом закритого типу на 2500 глядацьких місць. Передбачена можливість розширити їх до 3100. Таким чином, Хмельницький зможе приймати в себе змагання всеукраїнського й міжнародного рівнів з ігрових видів спорту в приміщенні. Зокрема, волейболу, футзалу, баскетболу, гандболу.
У проєкті Палацу спорту передбачено змінне покриття арени. Це здорожчує вартість будівництва та експлуатації, але саме це рішення дає можливість проведення міжнародних чемпіонатів, адже кожен із видів спорту вимагає особливого покриття. Крім того, об’єкт складатиметься не лише з арени й глядацької зали. Це цілий комплекс допоміжних приміщень, серед яких місця для тренувань і реабілітації спортсменів. Загалом Палац спорту — чотириповерхова будівля заввишки 15 метрів і загальною площею 13 тисяч 491 квадратний метр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *