Сьогодення

Open Data Campus. Cities у Хмельницькому

Упродовж 15-16 лютого у Хмельницькому триватиме програма навчання роботи з відкритими даними Оpen Data Campus.
Вона допоможе зрозуміти, що таке відкриті дані, знайти справжню цінність у сотнях датасетів та створити на їх основі власний проєкт. Кемпи присвячені можливостям використання відкритих даних для підвищення прозорості та подолання корупційних ризиків у сферах інфраструктури міста.
У яких школах найкраще навчають? Чи забезпечені лікарні медикаментами? Які вулиці відремонтують цього року? Чи законно розміщені кіоски й реклама на вулицях? Який транспорт відправляється від цієї зупинки та коли? Чи ефективно місто керує нерухомістю й землею?.. Відповіді на ці та інші запитання можна знайти в безмежних масивах міських даних.
Але не все так просто! Хіба будуть містяни годинами розбиратись у заплутаних таблицях, об’ємних базах даних та незрозумілих інструкціях до них? Для того, щоб ці дані приносили користь, необхідно створювати прості й зрозумілі сервіси, візуалізації та аналітичні матеріали.
Якщо ви розумієте проблеми міста й маєте власне бачення, як їх вирішити завдяки електронним сервісам, візуалізаціям або медіаматеріалам на основі відкритих даних, Open Data Campus. Cities запрошує! Участь за попередньою реєстрацією безкоштовна. Захід відбудеться за сприяння Хмельницької міської ради.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *