Місто і влада

Стипендії від міської влади

Міський голова Олександр Симчишин відзначив стипендіями найуспішніших спортсменів і тренерів міста, а також талановитих дітей та митців.

Цього року 15 кращих спортсменів та стільки ж тренерів міста отримуватимуть щомісячну матеріальну винагороду, яка дорівнюватиме прожитковому рівню.
“До 2017 року тільки десятеро спортсменів отримували стипендію 75% прожиткового мінімуму, а тренери не отримували взагалі. Зважаючи на те, що рік 2020 — Олімпійський, а також успішні результати наших спортсменів зростають з року в рік, вирішили, що далі стипендію будуть отримувати вже 20 спортсменів і 20 тренерів.
З 2019 року окрему щомісячну стипендію 10 тисяч гривень отримують спортсмени, які виступатимуть на Олімпійських іграх. Таких у нас троє. Також виплачуємо їм по 75 тисяч гривень на підготовку до Олімпійських ігор. А якщо повернуться з високими результатами (перше-четверте місця), отримають фінансову винагороду. Додам, що за свої успіхи двоє з них отримали земельні ділянки, двоє олімпійців — житло”, — сказав міський голова Олександр Симчишин.
Окремо відзначили подарунками спортсменів і тренерів з різних видів спорту.
У 2019 році 11,5 мільйона гривень виділено на фінансову підтримку ігрових видів спорту, понад 4 мільйони — на індивідуальні види спорту, 2 мільйони гривень — на придбання обладнання та спортивного інвентарю. Окремо фінансувалися всі міські дитячо-юнацькі спортивні школи.
З 2020 року тренерам ДЮСШ підвищено заробітну плату (від 20 до 80% залежно від категорії).
Також фінансувалося будівництво спортивної інфраструктури міста.

Також сертифікати на щомісячну стипендію від міського голови отримали 14 талановитих дітей міста, 14 педагогів мистецьких шкіл та 6 митців з різних сфер галузі культури. “Таку стипендію ми призначаємо щороку для підтримки юних і дорослих митців, — каже Олександр Симчишин. — Плануємо в майбутньому збільшити і кількість стипендіатів, і розмір виплат”.
Стипендія міської ради в галузі культури призначається за особливі досягнення у цій сфері.

Ольга Либа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *