Місто і влада

Доки зима не люта

У парку імені М.Чекмана завершується капітальний ремонт пішохідного містка через річку Плоску.

Колись він з’єднував головну алею з танцювальним майданчиком, тепер з зоокуточком та чудернацькими скульптурами Миколи Мазура. За 30 років його лише один раз підладнали у 2010-ому, обшивши металевий каркас дерев’яними брусками. З часом дошки прогнили і місток, який слугував не лише інтер’єром парку, а й пішохідним переходом, перекосився.
За словами начальника міського управління житлово-комунального господарства Василя Новачка, він не був аварійним, але однозначно ходити ним було не зручно.
Тож доки зима не люта, вирішили не гаяти з ремонтом. Весь старий мотлох прибрали, зачистили територію, залили новий фундамент і на місці старої конструкції встановили новий металевий каркас. Місток буде дещо ширшим і головне — міцним та безпечним. Вартість капітального ремонту склала 300 тисяч гривень. Кошти не бюджетні, а з власного гаманця комунального підприємства “Парки і сквери міста Хмельницького”.
Нагадаємо, наприкінці 2019 року в парку ім. М.Чекмана почали облаштовувати дитячий майданчик, на якому дітки з обмеженими фізичними можливостями можуть гратися разом зі здоровими однолітками. Задля цього встановили гойдалку, карусель та балансир, що підлаштовані під інвалідні візочки. А для безпеки територію встелили спеціальним протиударним покриттям. На це витратили 1,5 мільйона гривень.
Також уперше за 30 років у парку відреставровані унікальні скульптурні композиції народного художника України Миколи Мазура, які були в занедбаному стані. Тепер улюблений автомобіль дітвори, гірка-майданчик з головою лева, комплекс “Космос” та інші виглядають як нові.
Благоустрій найбільшого міського парку продовжуватиметься й цього року, попри те, що бюджет розвитку Хмельницького 2020 року вдвічі менший, ніж у 2019-ому.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *