Місто і влада

“Озеленення України”

Хмельницький першим долучився до Всеукраїнського проєкту

Участь нашого міста у Всеукраїнському проєкті “Озеленення України”, який проходитиме в рамках глобальної ініціативи з висадження одного трильйона дерев протягом десяти років, обговорили сьогодні Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та президент бізнес-клубу “CEO Club Ukraine” Сергій Гайдайчук. Ця ініціатива була озвучена на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.
“Як тільки я почув про цей проєкт, вирішив, що ми одразу долучимося, адже це надзвичайно правильна ініціатива. Фактично з 2016 року ми висадили в Хмельницькому майже чотири тисячі зелених насаджень у різних локаціях. За цей час відвели 140 гектарів під парки та сквери. Хочемо, щоб Хмельницький був справді зеленим містом, адже чим більше зелених насаджень, тим комфортніше людям жити”, — розповів Олександр Симчишин.
Також міський голова зазначив, що вже розглядають локації для висадження зелених насаджень і Хмельницький ставить собі за мету висадити 10 тисяч дерев.
“Закликаю всіх хмельничан долучатися, адже це справа не лише органів влади, а й кожного мешканця міста”, — зазначив Олександр Симчишин.
У свою чергу, Сергій Гайдайчук запевнив, що дерева є символом, а акція має за мету показати українцям, як ми можемо об’єднуватися. На його думку, це гарна можливість для України в позитивному ключі заявити про себе на міжнародному рівні.
Організатори акції закликають 20 березня цього року взяти участь у всеукраїнському висадженні зелених насаджень.
Генеральний директор “Книги рекордів України” Ганна Крисюк та генеральний директор “Тін Імпекс” Аліна Скоморохова більш детально розповіли про етапи проведення заходу.
Проєкт триватиме протягом року і включатиме в себе різноманітні активності. Зокрема, це не лише висадка дерев, але й догляд за ними, проведення освітніх ековоркшопів у навчальних закладах, проведення міжнародного флешмобу, конкурсів дитячого малюнка. Також заплановано розробити електронну карту, де кожен може побачити своє дерево та доглядати за ним. За результатами проєкту буде презентовано книгу з висвітленням усіх його етапів.
На завершення Олександр Симчишин та Сергій Гайдайчук підписали Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння та Етичний кодекс спів-організаторів, репрезентаторів, координаторів та партнерів проєкту “Озеленення України”.

Ольга Либа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *