Місто і влада

Без паніки — усім вистачить

З 3 лютого хмельничанам, які користуються пільговим проїздом у громадському транспорті, почнуть видавати е-квитки. Безкоштовно і особисто в руки.

До кінця року громадський транспорт міста перейде на електронні квитки. Першими його отримають пільгові категорії населення, які мають право на безоплатний проїзд. Це буде іменна пластикова картка, яку під час поїздки потрібно зареєструвати. Для цього в салонах тролейбусів на поручнях встановлені валідатори.
Картку потрібно піднести до табло валідатора і дочекатись сигналу, який означатиме, що вона просканована. Така система впорядкує ситуацію з проїздом пільговиків і дасть змогу підрахувати людей, які скористалися безкоштовним проїздом, а відтак обчислити точну суму, яку місто має відшкодувати комунальному підприємству “Електротранс” за безоплатний проїзд пільговиків.
Електронні квитки (картки) усім пільговим категоріям почнуть видавати вже з 3 лютого. Аби не створювати ажіотажу та черг, в Хмельницькому працюватимуть 10 пунктів видачі. За словами міського голови Олександра Симчишина, електронних квитків вистачить усім.
“Одразу хочу звернутися до всіх хмельничан, аби не було ніякої паніки і черг: це буде доволі тривалий процес і не важливо, чи ви отримаєте електронний квиток 1 лютого, чи 20 березня. Право на пільгу в будь-якому випадку залишається. Не потрібно поспішати. Ми говоримо про 64 тисячі пільговиків. Наразі квитки для всіх виготовлені й усі їх отримають. Якщо в людини не буде пільгового квитка, вона зможе їздити на цей період за посвідченням, як і нині”, — запевнив Олександр Симчишин.
Для зручності управління праці та соціального захисту населення міської ради виготовило спеціальні талони, де прописані адреса, за якою видаватимуть електронні квитки, дата, час і документи, які пільговику необхідно взяти з собою, а саме: паспорт, ідентифікаційний номер і документ, що підтверджує право на пільговий поїзд.
Електронний квиток видаватимуть безкоштовно й особисто в руки. Кожному розкажуть, як користуватися карткою, а в транспорті допомагатимуть кондуктори.
“Це облік, це обґрунтування перевезень, це чітко впорядкована ситуація з пільговиками, ну, і це по-сучасному — весь світ такі операції здійснює в електронний спосіб”, — зазначив міський голова.
Електронних квитків вистачить усім — для пільговиків їх виготовили 64 тисячі. Кожен квиток буде іменним, кількість поїздок поки не обмежуватимуть.

Адреси, за якими видаватимуть електронні квитки пільговикам

вулиця Проскурівського підпілля, 32 (для мешканців Центрального мікрорайону);
вулиця Проскурівська, 56 (для мешканців мікрорайонів Книжківці та Центру);
вулиця Перемоги, 10Б (для мешканців мікрорайонів Виставка та Озерна);
вулиця Шевченка, 99 (для мешканців Ракового та Лезневого);
вулиця Інститутська, 18 (для мешканців Південно-Західного мікрорайону та Ружичної);
вулиця Купріна, 61 (УМК “Дубове”, для мешканців Дубового)
вулиця Панаса Мирного, 31 (УМК “Озерна”, для мешканців Озерної)
вулиця Майборського, 11 (Будинкоуправління №2, для мешканців Ракового)
вулиця Соборна, 16 (для мешканців Гречан)
вулиця Грушевського, 86 (для мешканців Дубового).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *