Культура

“Різдвяний Хмельницький“ очима фотогурів

Минулого четверга в музеї-студії фотомистецтва відкрилася виставка світлин, які стали кращими з поданих на другий міський конкурс “Різдвяний Хмельницький”

Як зазначила голова журі конкурсу, керуючий справами міськвиконкому Юлія Сабій, головною метою змагань на кращу світлину було показати наше місто в усій його красі на новорічно-різдвяні свята, адже для цього міська влада доклала чимало зусиль.
“Щороку влада міста робить усе, аби на свята Хмельницький ставав ще казковішим, ошатнішим, гарнішим. До свят готуються й усі мистецькі колективи, культурно-освітні заклади, розважаючи хмельничан, гостей міста цікавими концертними програмами. “Різвяний Хмельницький” — це вулиці в яскравих вогниках, прикрашені ялинки, веселі концерти, щирі дитячі посмішки…”, — зазначає Юлія Сергіївна.
За словами директора музею-студії фотомистецтва Віталія Савіна, цьогоріч на конкурс відібрали роботи 31 учасника, з них дев’ятеро світлин — юних хмельничан. Загалом було подано 211 робіт. Кращих обирало експертне журі в складі представників влади міста і провідних фотомитців краю. Роботи-учасники були не підписані, лише пронумеровані, тому голосування відбулося прозоро.
Так, від журі найбільшу кількість балів отримала світлина Костянтина Жданова, де зображена дівчинка-хмельничанка у святковій сукенці, яка з дитячою цікавістю і нетерпінням намагається дістатися до різвяних подарунків.Обрав кращих авторів фото про святковий Хмельницький і міський голова Олександр Симчишин. Приз міського голови серед дорослих отримала Анастасія Потурняк. На її світлині — дитячий потяг у новорічних вогниках, який проїжджає через велетенську інсталяцію “2020” на вулиці Проскурівській. На потязі радісна малеча з батьками наче переїжджає з минулого року в новий. Анастасія Потурняк бере участь у фотоконкурсі не вперше, минулоріч перемагала в дитячій номінації. Каже, конкурс дає можливість проявити свої таланти й надихає на нові звершення.
Серед дитячих світлин міському голові найбільше сподобався фототриптих Анастасії Венгер. Авторка сфотографувала свою сестричку-балерину в пуантах та пачці на фоні головної ялинки міста. Настя представляє свої роботи на “Різдвяному Хмельницькому” вже вдруге. Розповідає, що цьогоріч їй довелося трохи завдати дискомфорту своїй молодшій сестрі. Заради переможного фото дівчинка мерзнула в балетному костюмі вдосвіта на вулиці Проскурівській.
Кожен переможець отримав не лише диплом, а й сертифікат на три тисячі гривень від міської влади. Кращі фотографи “Різдвяного Хмельницького” збираються витрати гроші на вдосконалення своєї фототехніки. Решта учасників отримала пам’ятні дипломи.
Виставка світлин “Різдвяний Хмельницький” триватиме до 27 січня, а вже 30 січня в музеї-студії фотомистецтва відкриється експозиція світлин членів обласного осередку Національної спілки фотохудожників України.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *